Jussi Halla-aho pyrkii Helsingin pormestariksi: "Helsinki on globaali sosiaalitoimisto"

Perussuomalaisten Helsingin-yhdistyksen hallitus on nimittänyt puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ehdokkaaksi Helsingin pormestariksi.

Pormestari valitaan ensi kevään kuntavaalien jälkeen. Yhdistyksen mukaan esitys nimityksestä annettiin puolueen piirihallitukselle 2. marraskuuta, ja päätös asiasta tehtiin yksimielisesti 7. marraskuuta. Nimitys julkaistiin kuitenkin vasta nyt.

Helsingin nykyinen pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on ilmoittanut, ettei hae jatkokautta pormestarina.

Kaupunginvaltuusto valitsee pormestarin valtuutettujen ja varavaltuutettujen keskuudesta toimikaudekseen. Pormestarin toimikausi jatkuu siihen saakka, kunnes uusi pormestari on valittu.

Neljän vuoden välein vaaleilla valittavassa kaupunginvaltuustossa on 85 jäsentä. Perussuomalaisilla on nykyisessä Helsingin valtuustossa viisi jäsentä. Valtuuston suurin puolue on tällä hetkellä kokoomus, jolla on 24 paikkaa. Seuraavana on vihreät 21 paikalla. Perussuomalaiset ovat tällä hetkellä valtuuston viidenneksi suurin ryhmä RKP:n kanssa. Molemmilla puolueilla on valtuustossa saman verran jäseniä.

Helsingissä Halla-ahon mukaan useita epäkohtia

Halla-ahon mukaan joka neljäs Helsingin asukas on vieraskielinen vuonna 2035. Hänen mukaansa Helsingistä muuttaa pois veronmaksajia ja tilalle tulee sosiaaliturva-asiakkaita.

– Helsinki on globaali sosiaalitoimisto, Halla-aho kärjistää.

Hän arvioi, että nopeimmin kasvavat ne ryhmät, jotka työllistyvät kaikkien heikoimmin.

Halla-aho arvioi, että heikkotasoinen maahanmuutto rapauttaa palveluja ja niiden rahoituspohjaa, nostaa asumisen hintaa ja kasvattaa halpatyövoimaa.

– Helsingillä menee monessa suhteessa hyvin, ainakin verrattuna muihin kuntiin. Pääkaupungilla on kuitenkin omat erityisongelmansa. Päättäjien tehtävä on tunnistaa, torjua ja ratkaista niitä, kommentoi Halla-aho Twitterissä.

Halla-aho luettelee tänä aamuna julkaisemallaan Youtube-videolla Helsingin tärkeimpiä epäkohtia, joihin hän haluaisi puuttua. Niitä ovat muun muassa asumisen sietämätön hinta, koulujen ja asuinalueiden eriytyminen, huumekauppa, turvattomuus ja rikollisuus.

Lue myös:

    Uusimmat