Vihreiden puoluesihteeriehdokkaat julki: kolme nimeä taistelevat paikasta

Palvelualojen ammattiliiton Pamin yhteiskuntasuhteiden vastaava Elena Gorschkow ja vihreiden varapuheenjohtaja Veli Liikanen asettuvat ehdolle vihreiden puoluesihteeriksi.

Gorschkow on aiemmin työskennellyt muun muassa kansanedustajan avustajana, Suomen ylioppilaskuntien liitossa ja Akavaan kuuluvissa ammattiliitoissa eri tehtävissä.

Puoluesihteerinä Gorschkow haluaisi nostaa vihreiden kannatusta kehittämällä puolueen rakenteita, vahvistamalla puoluekenttää ja edistämällä vuoropuhelua yhteiskunnan eri kuplien välillä.

Liikanen työskentelee nuorisotutkijana ja toimii myös kaupunginvaltuutettuna Mikkelissä. Hän haluaa kasvattaa vihreät pääministeripuolueen mittoihin.

–  Tämä maailma tarvitsee juuri nyt liikettä, joka puolustaa koko sydämellään ympäristöä, koulutusta, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Meidän vastuullamme on pitää vihreät arvot kirkkaampina kuin koskaan aikaisemmin. Neljän vuoden päästä voimme haastaa muut puolueet pääministerin paikasta, Liikanen sanoo tiedotteessaan.

Pitkäaikainen kampanjapäällikkö mukana kisassa

Kisassa on myös kolmas puolueen piirissä tunnettu nimi. Kiinnostuksestaan puoluesihteerin paikkaa kohtaan kertoi jo viime kesällä puolueen pitkäaikainen kampanjapäällikkö Kirsi Syväri, joka uusi ilmoituksensa Facebook-kirjoituksessa viime sunnuntaina.

–  Nyt eduskuntavaalivoiton jäljiltä olemme suurempia kuin koskaan. Toiminnan päivittäminen seuraavaan mittaluokkaan on edessä ja tätä työtä tahdon tehdä, Syväri kirjoittaa.

Puoluesihteeri valitaan vihreiden puoluekokouksessa Porissa kesäkuun puolivälissä. Samassa kokouksessa valitaan myös muu puoluejohto.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto väistyy puheenjohtajan paikalta kesäkuussa. Ehdokkaat uudeksi puheenjohtajaksi täytyy asettaa viimeistään 11. toukokuuta.

 

Lue myös:

    Uusimmat