Red Bullin väitetään rikkoneen räikeästi F1-sääntöpykälää – mahdollisesti jopa MM-titteliä ravisuttavia seurauksia

Tarina varikoilla kertoo, Red Bull olisi ylittänyt viime kaudella F1:ssä voimassa olleen tallikohtaisen kulukaton reippaalla kädellä. Kärkitallille vaaditaan isoja sanktioita, joilla voi olla vielä merkittäviä vaikutuksia.

FIA julkistaa ensi viikolla raportin viime kauden Formula ykkösten tallien rahankäytöstä. Auto Motor und Sport sekä Gazzetta dello Sport kertovat, että kaksi tallia on ylittänyt talleille säädetyn kulukaton viime kaudella.

Budjettikatto oli määritelty viime kaudella 148,6 miljoonaan dollariin. Huhujen mukaan rajan olisivat ylittäneet Aston Martin ja Red Bull. Lähteet kertovat, että Red Bull olisi ylittänyt katon todella rankasti.

Kansainvälisen autoliitto FIA:n on puututtava asiaan, sillä budjettikaton ylittäminen on sääntörike. Ongelma on kuitenkin se, että kyseisestä rikkeestä ei ole määritelty rangaistusta.

Säännöissä sanotaan kuitenkin, että alle viiden miljoonan ylitystä pidetään kohtuullisena, ja silloin on mahdollista selvitä sakoilla. Saksalaislehti Auto Motor und Sportin mukaan kahdeksan kulukaton rajoissa pysynyttä tiimiä pitävät sakkoa liian pienenä rangaistuksena, koska viisi miljoonaa auton kehitystyössä voisi tarkoittaa jopa puolta sekuntia radalla.

Jos budjettikatto on ylittynyt yli viidellä miljoonalla, on odotettavissa isompia sanktioita – jopa pisteiden vähennyksiä. On myös väläytetty mahdollisuutta, että seuraavan vuoden budjetista otettaisi ylitetty summa pois.

Mercedes ja Ferrari penäävät kovia rangaistuksia kulukaton ylityksestä. Molempien huipputallien mukaan Red Bull on ylittänyt rajan viime kauden lisäksi myös tällä kaudella.

Saksalaislehden mukaan Red Bullin Max Verstappen on budjetin ylityksen takia vaarassa menettää jopa viime kauden MM-tittelinsä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja