Lähde: FIA halusi julistaa Red Bullin rangaistuksen – omistajan kuolema keskeytti prosessin

Video: Max Verstappen voitti Yhdysvaltojen GP:n, Red Bull varmisti merkkimestaruuden

F1:ssä viime viikkojen isoin puheenaihe on liittynyt Red Bullin tekemään sääntörikkeeseen. Formula1newsin mukaan kansainvälinen autoliitto FIA olisi jo halunnut julistaa Red Bullin tuomion, mutta energiajuomayhtiön omistajan Dietrich Mateschitzin kuolema pysäytti rangaistukseen liittyvän prosessin.

FIA ja Red Bull ovat käyneet kädenvääntöä asiasta, joka on puhutellut F1-varikkoa. FIA tiedotti aiemmin, että Red Bull ylitti viime kaudella kulukattorajan.

Tästä käynnistyi kova kuhina. Millaisia sanktioita energiajuomayhtiön F1-tallille määritetään?

Formula1newsin mukaan FIA on suositellut rangaistusta, jossa se rajoittaa Red Bullin ensi kauden tuulitunneliaikaa. Sen lisäksi tallille määritetään tuntuvat sakot.

Red Bull ei sivuston mukaan hyväksynyt rangaistusta, minkä myötä prosessia päätettiin jatkaa.

Viikonloppuna eteen tuli uusi käänne, kun Red Bullin omistaja Dietrich Mateschitz nukkui pois 78 vuoden iässä. Red Bull päätti sen jälkeen keskeyttää kaikki budjettikattorangaistukseen liittyvät keskustelut ja kädenväännöt.

Formula1newsin mukaan on hyvin epätodennäköistä, että FIA valitsisi rangaistuksen, jossa se vähentäisi Red Bullilta tai sen kuljettajilta MM-pisteitä. Tässä vaihtoehdossa Red Bullin Max Verstappen olisi saattanut menettää viime kauden kuljettajien maailmanmestaruutensa. 

Väännön keskellä Verstappen ehti jo varmistaa tämän kauden kuljettajien maailmanmestaruutensa. Titteli lyötiin lukkoon Japanissa. Red Bullin merkkimestaruus varmistui puolestaan sunnuntaina Yhdysvalloissa.  

Lue myös:

    Uusimmat