Onko Red Bull rikkonut räikeästi F1-sääntöjä? Varikolla kuohuu – nyt puhuu Christian Horner

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on vastannut ihmetellen väitteisiin siitä, että Red Bull olisi ylittänyt viime kaudella F1:n kulukaton.

Auto Motor und Sport ja La Gazzetta dello Sport uutisoivat, että kaksi tallia olisi ylittänyt 148,6 miljoonan dollarin kulukaton viime F1-kaudella. Kyseiset tallit olisivat varikkolähteiden perusteella Red Bull ja Aston Martin.

Kansainvälinen autoliitto FIA on julkaisemassa ensi viikolla ensimmäiset taloudelliset luvut talleista viime kauden osalta. Pienestä kulukaton ylityksestä voisi seurata sakkorangaistus, kun taas suuremmassa tapauksessa kyse voisi olla esimerkiksi MM-sarjan pistemenetyksistä. FIA:n säännöstö mahdollistaa jopa mestaruussarjasta sulkemisen.

Motorsport.com kertoo, että Aston Martinin kohdalla kyseessä uskotaan olevan pieni, alle 5 %:n ylitys. Sen sijaan Red Bullin tapauksessa lähteet viittaavat yli 5 %:n rikkomukseen, mistä voisi seurata kovempi rangaistus. 

Mercedes ja Ferrari penäävät kulukaton ylityksestä kovia rangaistuksia. Kummankin huipputallin mukaan Red Bull on ylittänyt rajan viime kauden lisäksi myös tällä kaudella.

Red Bullin Max Verstappen johtaa ylivoimaisesti kuljettajien MM-sarjaa, ja Red Bull dominoi yhtä lailla valmistajien kilpailua. Verstappen voitti viime kaudella kuljettajien mestaruuden, kun taas Mercedes vei valmistajien tittelin.

"En ole tietoinen"

Tallit toimittivat talouslukemansa FIA:lle maaliskuussa, ja Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner totesi Sky Sportsille, että niiden selvittäminen on ollut FIA:lle pitkä prosessi. Horner sanoi, että hän "ei ole tietoinen" mistään rikkeestä.

– Uskon, että olimme varmasti kulukaton alla. On FIA:n tehtävä hoitaa prosessiaan, mitä he parhaillaan tekevätkin, Horner kommentoi.

– Säännöstö on aivan uusi ja erittäin monimutkainen, joten sääntöjen tulkinta ja soveltaminen on eri tiimien välillä väistämättä subjektiivista.

Horner lisäsi uskovansa, että vuosien kuluessa kokonaisuus selkeytyy.

– Kuten sanoin, FIA:lla on prosessi käynnissä, ja uskon, että huhuja tulee aina vellomaan. Olen kuullut suurista rikkeistä. En kuitenkaan ole todellakaan tietoinen moisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja