Red Bullin päätös käynnisti heti kuumat huhut – tallipomo heitti kysymykset vitsiksi

Varakuljettaja Liam Lawsonin nostaminen ajovuoroon Sergio Perezin ohi Silverstonen F1-kisan jälkeisissä testeissä oli jo kuukausia sitten sovittu asia, väittää Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner.

Kesäkuun alussa kaksivuotisen jatkosopimuksen Red Bullin kanssa tehneen Perezin kisaviikonloppu Britanniassa meni täydellisesti pieleen. Meksikolainen jäi takariviin ajettuaan ulos lauantain aika-ajojen ensimmäisessä osiossa, minkä jälkeen Red Bull päätti vaihtaa häneen autoonsa moottorin.

Varikolta starttaamaan joutunut Perez onnistui kisassa nousemaan vain 17. sijalle. Vahvan kauden aloituksen jälkeen hän on jäänyt palkintosijojen ulkopuolelle jo seitsemässä kisassa peräkkäin.

– Hän tietää, että on kestämätöntä jäädä ilman pisteitä. Meidän täytyy saada pisteitä tuolla autolla, ja hän tietää sen, tallipäällikkö Christian Horner kommentoi Crash.netin mukaan.

– Hän tietää roolinsa ja tavoitteensa eikä kukaan ole innokkaampi pääsemään takaisin tasolleen kuin Checo.

Jatkosopimuksesta huolimatta spekulaatiot Perezin tulevaisuudesta Red Bullilla ovat yltyneet viime viikkoina. Varakuljettaja Liam Lawsonin nimeäminen kuljettajaksi Silverstonen radalla tällä viikolla ajettavaan niin sanottuun kuvauspäivään on vain lisännyt hälinää.

Vuosi sitten Red Bull antoi samassa yhteydessä varakuskilleen Daniel Ricciardolle ajokilometrejä ja päätyi pian ottamaan kakkostiimi AlphaTaurin kisakuskin paikan Nyck de Vriesilta seuraavassa kisassa Unkarissa.

Hornerilta kysyttiin asioiden yhteyttä viikonlopun mediatilaisuudessa. Hän heitti kysymykset vitsiksi

– Jos te kaikki haluatte tulkita vähän liikaa näitä asioita, niin itse asiassa minäkin ajan kierroksen RB8:lla Silverstonessa torstaina, joten ei sitä koskaan tiedä.

– Kaikella vakavuudella Liamin aerotesti on ollut suunnitelmissa jo parin kuukauden ajan, Horner vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat