Lewis Hamilton itki vuolaasti historiallisen F1-voittonsa jälkeen: "Ei ole mitään suurempaa"

Tunteikas Lewis Hamilton myönsi, ettei voi lopettaa itkemistä päätettyään kaksi ja puoli vuotta kestäneen voitottoman putkensa historiallisella tavalla Britannian GP:ssä sunnuntaina.

Hamilton ohitti Silverstonen maaliviivan ennen kannoille kirinyttä Max Verstappenia ja nappasi uransa 104. osakilpailuvoiton. Kyseessä oli ensimmäinen kerta F1-historiassa, kun kuljettaja on kyennyt voittamaan samalla radalla yhdeksän osakilpailua.

– En voi lopettaa itkemistä, Hamilton sanoi. 

– Vuodesta 2021 lähtien olen vain yrittänyt taistella, treenata, laittaa mieleni peliin ja työskennellä niin kovasti kuin voin joka päivä tämän uskomattoman tallin kanssa.

Hamilton, joka voitti edellisen kerran Saudi-Arabian osakilpailussa vuonna 2021, starttasi  kisan paalupaikan saaneen tallikaverinsa George Russellin rinnalta. Russell joutui keskeyttämään vedenpaineongelman vuoksi, mikä antoi Hamiltonille loistavan sauman viilettää kotiyleisönsä edessä voittoon.

– Tämä on viimeinen kisani Britannian GP:ssä tämän tiimin kanssa, joten halusin voittaa tämän niin paljon heidän vuokseen, koska rakastan heitä, Ferrarille ensi kaudeksi siirtyvä Hamilton jatkoi.

– Olen ikuisesti kiitollinen kaikille Mercedeksellä, kaikille yhteistyökumppaneillemme ja muutenkin kaikille uskomattomille faneillemme. Ei ole mitään suurempaa tunnetta kuin ajaa ensimmäiseksi juuri täällä.

Lue myös:

    Uusimmat