Mainos

Red Bullin ja legendaarisen automerkin F1-yhteistyö kasvaa – "Teemmekö moottorin vai emme?"

Red Bullin F1-talli ja Aston Martin ovat syventämässä yhteistyötään ensi kaudella, kertoo motorsport.com.

Sivuston lähteiden mukaan Aston Martinista tulee ensi kaudeksi Red Bullin nimikkosponsori. Yhtiöt tekevät jo nyt yhteistyötä esimerkiksi Valkyrie-superauton suhteen, ja Aston Martinin logo on näkynyt Red Bullin F1-varusteissa viime vuodesta lähtien.

Lähteiden mukaan tallin virallinen nimi on ensi kaudella Aston Martin Red Bull Racing, ja sopimuksesta kerrotaan jo lähiaikoina.

– Voitte spekuloida niin paljon kuin haluatte, minä en vahvista mitään, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi Motorsport.comille.

Tämänhetkisen tiedon mukaan Red Bullin ja Aston Martinin yhteistyön sisältö on samansuuntaista kuin tallilla oli aiemmin Infinitin kanssa. 

Aston Martinin toimitusjohtaja Andy Palmer myönsi, että suhde syvenee tämänhetkisestä.

– Voin sanoa, että olen täällä keskustelemassa siitä, miltä ensi kausi näyttää. Ja siinä kontekstissa myös, toimitammeko vai emmekö toimita yksityistä moottoria vuonna 2021? Ja sitten yhdistelemme pisteitä, Palmer sanoi vihjailevasti.

– Me pidämme lajista ja koemme olevamme yhtiönä yhtä arvokas kuin Ferrari. Se ei tarkoita, että meidän pitäisi kopioida Ferraria kaikella lailla. Me olemme vahvempia WEC-sarjassa, mutta mukanaolo F1:ssä on mielenkiintoista, Palmer totesi.

Aston Martin on kiinnostunut F1:stä Porschen ja Cosworthin tavoin, mikäli vuodeksi 2021 tulevat moottorisäännöt muuttavat kustannuksia ja teknologiaa suopeammiksi.

– En tiedä vielä mitä tapahtuu moottorin suhteen. Se riippuu siitä, kuinka tosissaan Kansainvälinen Autoliitto aikoo palauttaa spektaakkelia lajiin. Yhtiönä olemme samassa maailmassa kuin F1, usein samojen insinöörien kanssa. Eli teknistä kykyä löytyy, kyse on rahasta, Palmer sanoi.

Palmerin mukaan voimanlähteen lämmönkierrätysjärjestelmä, kulujen karkaaminen ja rajoittamaton dynamometriaika saisivat heidät perääntymään.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja