Red Bull -pomo huhutusta megakaupasta: ”Valtavia kysymysmerkkejä ylitettävänä”

Tällä viikolla saatu uutinen autonvalmistaja Porschen aikeista hankkia puolet Red Bullin F1-tallista vaativat tallipomo Christian Hornerin mukaan vielä mannerlaattojen liikahtelua moottorisopimusten osalta.

Tieto Red Bullin ja Porschen yhteistyöstä vuoti julkisuuteen yhtiöiden eri maiden kilpailuviranomaisille toimittavat asiakirjat päätyivät muun muassa Autosport-lehden ja Motorsport.com-sivuston toimittajien käsiin.

Asiakirjat paljastavat, että Porsche jätti 8. heinäkuuta hakemuksen, jossa se suunnittelee kymmenen vuoden mittaista kumppanuutta Red Bullin kanssa. Porsche aikoo ostaa 50 prosenttia Red Bullin F1-osastosta.

Dokumenttien mukaan yhteistyö on tarkoitus julkistaa 4. elokuuta. Porsche on liittymässä toisen Volkswagen-konserniin kuuluvan valmistajan, Audin kanssa F1-sarjaan kaudesta 2026 alkaen.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei lähtenyt viikonlopun Unkarin GP:n yhteydessä kiistämään papereista selväksi käyvää suunnitelmaa, mutta huomautti, että kauppa vaatii vielä toimia F1-moottorien tulevaisuuden eteen.

– Porschen kanssa käydään tervettä vuoropuhelua, ja minusta on mahtavaa, että Porschen ja Audin kaltaiset yhtiöt suunnittelevat vakavasti F1-sarjaan tulemista. Vielä on kuitenkin valtavia kysymysmerkkejä, joiden yli täytyy päästä ennen kuin asiat ovat lähelläkään etenemistä, Horner kommentoi RaceFans-sivuston mukaan Unkarissa.

– Ne keskittyvät pääasiassa siihen, mitä me teemme teknisellä, urheilullisella ja taloudellisella puolella voimayksiköille. Tuleeko niistä reiluja ja kannattavia uusille tulijoille nykyisiin valmistajiin verrattuna? Se on palapelin ensimmäinen pala, joka pitää saada paikoilleen, Horner sanoi.

Hornerin käsityksen mukaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n pitäisi saada vuodesta 2026 muuttuvien moottorisääntöjen suuntaviivat piirrettyä lähiviikkojen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat