Red Bullin F1-kuski haki uhkarohkeaa temppua, kisa meni piloille – saa nyt omilta kritiikkiä

Tulosruutu: Charles Leclerc voitti Itävallan GP:n, Valtteri Bottas jäi juuri ja juuri pisteiden ulkopuolelle

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko ei ole tyytyväinen tallin meksikolaiskuljettajaan Sergio Pereziin. Markon mukaan Perez teki juuri sellaisen tempun, mistä Red Bull oli varoittanut kuskejaan.

Perez haki Itävallan GP:n ensimmäisellä kierroksella ulkokautta ohitusta Mercedeksen George Russellista – kohtalokkain seurauksin. Russell osui Pereziin niin, että meksikolainen pyörähti hietikolle. Osuma vaurioitti Perezin autoa niin pahasti, että hän joutui lopulta keskeyttämään.

Perez vieritti syyt Russellin niskaan, sillä hän antoi omasta mielestään tarpeeksi tilaa nuorelle britille.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko oli toisalta mieltä. Hän jakoi kritiikkiä Perezin suuntaan.

– Sanoimme ennen starttia: älkää menkö ulkopuolelle. Sieltä on mahdoton ohittaa, Marko totesi Saksan Skylle.

– Tuo oli niin tarpeeton liike. Olemme nähneet tuon aiemminkin, eikä se vaan toimi. Sen jälkeen auto oli rikki, eikä ollut mitään järkeä jatkaa kisaamista. Auton lattia vaurioitui ja hän olisi jäänyt kaksi kierrosta kärjestä, joten oli parempi säästää moottoria ja muita osia, Marko sanoi Perezin keskeytyksestä.

Marko viittasi "aiemmalla" siihen, miten Perezin tilanteessa oli samankaltaisuuksia vuoden 2020 haaverin kanssa. Tuolloin Red Bullin Alexander Albon haki ulkokautta ohitusta Mercedeksen Lewis Hamiltonista – juuri samassa mutkassa.

Hamilton osui Alboniin, joka pyörähti hietikolle.

F1:n pätkä molemmista, hyvin samanlaisista kolareista:

Lue myös:

    Uusimmat