Karmivassa kolarissa osallisena olleen George Russellin toiminta kerää ylistystä – "Olen iloinen, että hän on kunnossa"

Videolla kuvaa F1-kisan karmivasta kolarista.

Mercedeksen George Russell oli osallisena rajussa kolarissa, jonka yhteydessä Guanyu Zhou lensi rajusti ulos radalta. Russellin toiminta kolarin jälkeen kerää ylistystä.

F1-kisa alkoi dramaattisesti, kun Russell osui Pierre Gaslyyn ja liukui Zhoun kylkeen. Zhoun auto lennähti osuman voimasta ympäri ja liukui vauhdilla ulos radalta. Russell riensi kolarin jälkeen juoksujalkaa katsomaan kilpakumppaninsa vointia.

– Olen iloinen, että Zhou on kunnossa tuollaisen todella kamalan kolarin jälkeen. Hyppäsin autosta katsomaan, onko Zhou kunnossa. Näin punaiset liput välittömästi, Russell kertaa Sky Sportsille.

Mercedes-kuljettajan toiminta keräsi runsaasti kehuja F1-kansan keskuudessa.

 

Russellin mukaan ajautui lähdössä hankalaan asemaan, koska lähti kilpailuun muita kilpakumppaneita kovemmalla rengasseoksella. Tästä johtuen brittikuljettajan lähtö oli karmea ja lopulta pelti rytisi.

– Otimme riskin lähtemällä kovilla renkaille, koska teimme virheen aikaajoissa, mikä maksoi lähtösijoja. Ajattelimme, että tuo riski antaisi meille parhaan mahdollisuuden loppukisaa ajatellen, mutta renkaassa ei vain ollut pitoa.

– Kovin rengasseos on kylmä ja minut ohitettiin joka puolelta. Seuraavaksi huomasin osuvani johonkin ja olin Zhoun kyljessä.

Lue myös:

    Uusimmat