Red Bull -pomo vaatii sääntömuutosta F1-sarjaan – taustalla Max Verstappenin kokema ”vääryys”

Tulosruutu: Carlos Sainz voitti Britannian GP:n, alun joukkokolari säikäytti

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner haluaa muuttaa F1:n punaisten lippujen sääntöä. Taustalla on viime sunnuntain Britannian GP:n käänne, jossa kisan kärkeen ampaissut Max Verstappen tiputettiin takaisin kakkospaikalle.

Kilpailuun tuotiin punaiset liput sen jälkeen, kun Mercedeksen George Russellin auto oli ajautunut Alfa Romeon Guanyu Zhoun menopeliä päin. Zhoun auto kääntyi päälaelleen ja sinkoutui vauhdilla päin ratavalleja.

Tuossa vaiheessa Red Bullin Max Verstappen oli ohittanut paalulta kisaan lähteneen Ferrarin Carlos Sainzin. Kun autot palasivat takaisin varikolle, Verstappen johti joukkoja.

Verstappen kuitenkin siirrettiin takaisin kakkosruutuun, kun FIA laittoi autot järjestykseen uusintalähdön alla. FIA palautti autot niille paikoille, missä ne olivat ensimmäisen lähdön aikana. Joukosta puuttuivat Russell ja Zhou.

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mielestä F1:n ja FIA:n pitäisi käydä sääntöä uudelleen läpi.

– Kyseenalaistimme päätöksen. Maxin tappio oli samaan aikaan ”Checon” (Sergio Perez) etu, Horner pohti kilpailun jälkimainingeissa.

– He (kilpailun johto) vetosivat siihen, että kaikki autot eivät olleet ylittäneet toista turva-autoviivaa. Täten he peilasivat tilannetta siihen, mikä se oli lähtöviivalla. Tuo on sellainen juttu, mitä pitäisi tarkistella, Horner jatkoi.

Sainz starttasi uusintalähtöön paalupaikalta, pitäen tällä kertaa Verstappenin takanaan.

Verstappen ohitti myöhemmin Sainzin. Hollantilainen ei ehtinyt olla kauaa kärjessä, kun hän ajoi irtoroskan päältä ja rikkoi autoaan.

Verstappen oli lopulta maalissa seitsemäs.

Lue myös:

    Uusimmat