Red Bull -pomo älähti F1-kuskiensa tunteita kuohuttaneesta väännöstä

Katso tästä, miten Red Bullit taistelivat keskenään Itävallan F1-sprintin alussa.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko pitää kuskeiltaan Itävallan F1-sprintin avauskierroksella nähtyjä tapahtumia tarpeettomina.

Max Verstappen ja Sergio Pérez väänsivät kärkipaikasta sprintin alkuhetkillä märällä radalla rengas rengasta vasten. Paalulta lähtenyt alankomaalaistähti Verstappen joutui hetkellisesti väistymään nurmikolle, kun paremman lähdön ottanut ja kärkeen hetkellisesti siirtynyt Pérez oli ajattamassa häntä ulos. MM-sarjan kärkimies Verstappen kuittasi kuitenkin lopulta avauskierroksella takaisin kärkipaikalle, kun hän söi puolestaan tallikaveriltaan tilan.

Näet ylälaidan videolta, miten Red Bullit taistelivat lähdössä.

Tapahtumat kuumensivat tunteita, ja kumpikin kuski puhisi tallikaveristaan tiimiradioon.

Helmut Marko ei katsonut tapahtumia hyvällä.

 – Kaikki, mitä nähtiin mutkan 1 jälkeen, ei ollut tarpeellista. Meidän on tarkasteltava sitä ja aion jutella "Checolle" (Pérez) tästä, Helmut Marko jyrisi ORF:lle.

– Ehkä hän ei nähnyt Maxia, Marko pohti.

Pérezin itsensä mukaan huono näkyvyys johti siihen, miksei hän havainnut Verstappenia rinnallaan toisessa mutkassa.

"Onneksi eivät ottaneet yhteen"

Pérezin puolustautumista mukaili Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner, joka pähkäili, että Verstappen mahtoi olla meksikolaisen havaitsemattomissa oikealla puolella.

– Onneksi he eivät ottaneet yhteen ja kaksoisvoitto (Verstappen voittaja ja Pérez toinen) on erinomainen tulos tiimille, Horner sanoi Sky Sportsille.

Hän ei lähtenyt kuskejaan moittimaan.

– Säännöt ovat erittäin oikeudenmukaiset: kisatkaa kovaa ja antakaa toisillenne tilaa. Mutkissa yksi ja kolme kyllä (he noudattivat sääntöjä). Välissä oli vähän mausteista, mutta ehkä Checo ei nähnyt Maxia.

Lue myös:

    Uusimmat