Valtteri Bottaksen kohtalo varmistui – F1:n protestijupakasta annettiin päätös

Max Verstappen ajoi värikkään Australian GP:n voittoon.

F1-talli Haas jätti protestin sunnuntain Australian GP:n loppuhetkien tapahtumista. Haasin mukaan kilpailun johto määritti lähtöjärjestyksen väärin, kun autot palasivat radalle punaisten lippujen jälkeen.

Koko hässäkkä tapahtui Australian GP:n toiseksi viimeisellä kierroksella. Kisa oli keskeytetty, kun Haasin Kevin Magnussenin auto ja siitä irronneet osat aiheuttivat vaaratekijöitä muille kuskeille ja katsojille.

Kisaa jatkettiin lähtöruudukosta. Uusintalähdössä rytisi, kun Ferrarin Carlos Sainz osui Aston Martinin Fernando Alonsoon. Vain hetkeä myöhemmin Alpinen Pierre Gasly törmäsi tallikaveriinsa Esteban Oconiin niin, että molempien autot kokivat pahoja vaurioita.

Tämän jälkeen Aston Martinin Lance Stroll ajautui vielä ulos radalta. Lopulta kilpailun johto päätti ottaa punaiset liput käyttöön.

Tässä vaiheessa Haasin Nico Hülkenberg oli noussut kisassa neljänneksi. Alfa Romeon Valtteri Bottas oli puolestaan kivunnut pistesijojen puolelle.

Ennen kuin kisaa jatkettiin, kilpailun johto päätti palauttaa lähtöjärjestyksen siihen muotoon, missä se oli ollut aiemman uusintalähdön yhteydessä.

Haas teki asiasta protestin. Sen mukaan lähtöjärjestys olisi pitänyt määrittää ”toisen turva-autolinjan perusteella”. Tällä viitattiin radalla olevaan pisteeseen, minkä avulla voidaan määrittää se, missä järjestyksessä autot ylittivät linjan esimerkiksi isomman kolarisuman yhteydessä.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomariston mukaan kilpailun johto ei toiminut väärin. Täten protesti hylättiin.

Tämä tiesi sitä, että Haas-kuski Hülkenberg tipahti lopputuloksissa sijalle seitsemän. Alfa Romeon suomalaiskuski Bottas jäi puolestaan sijalle 11:s.

Kisan voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen.  

Lue myös:

    Uusimmat