Red Bull -pomo vahvistaa: tässä on Max Verstappenin ensi kauden tallikaveri

Tulosruutu: Max Verstappen ylivertaisella tavalla Belgian GP:n voittoon

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner katkoo nyt siivet huhuilta: meksikolainen Sergio Perez jatkaa energiajuomayhtiön kisakuljettajana myös ensi kaudella.

Red Bullin tilanne on herättänyt kovasti keskustelua tämän kesän aikana. Tallin ykköstähti Max Verstappen on vakuuttanut, kun taas Sergio Perez on jäänyt pahasti jälkeen.

Perez haastoi vielä alkukaudesta Verstappenia, napaten voiton sekä Saudi-Arabian ja Azerbaidzhanin kisoista. Sen jälkeen Verstappen on vain heilutellut kättään, kun hän on painellut menemään.

Verstappen johtaa nyt kuljettajien MM-taulukossa toisena olevaa Pereziä 125 pisteellä.

Valtava tasoero on käynnistänyt keskustelut siitä, että saako Perez jatkaa Red Bullin toisena kisakuljettajana? Hänen tilalleen on tuotu muun muassa vastaikää AlphaTaurille siirtynyttä Daniel Ricciardoa.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner latasi viikonlopun Belgian GP:n yhteydessä suoran kommentin aiheesta.

– Meidän ensi kauden kuljettajamme ovat Max (Verstappen) ja Checo (Perez), Horner totesi ytimekkäästi.

Hornerin mukaan Red Bull aikoo ”kunnioittaa voimassa olevia sopimuksia”. Tallin kuskeista Perezin nykyinen kontrahti päättyy ensi kauden jälkeen.

Mitä sen jälkeen tapahtuu, on vielä arvoitus.

– On hyvä, että meillä on vahvaa osaamista tarjolla ja uskon, että Daniel haluaa antaa väkeviä näyttöjä vuoden 2025 paikkaa varten, Horner kommentoi Ricciardon tilannetta. 

– Tuo on varmasti hänen tavoitteensa, ja hän näkee varmasti niin, että AlphaTauri-siirto tukee tuon päämäärän tavoittelua parhaalla mahdollisella tavalla, Horner jatkoi.

Ricciardo hyppäsi Nyck de Vriesin tilalle AlphaTaurin kisakuskiksi Britannian GP:n jälkeen. Ricciardo, 34, ajoi Red Bullilla vuosien 2014 ja 2018 välisenä aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat