F1-tallipomolta rajua vihjailua – Ferrari ja Red Bull ”leikkivät tulella”

F1:ssä käydään nyt kovaa keskustelua rahasta. Sarjaan on tarkoitus tuoda budjettikatto, jonka tarkat rajat herättävät polemiikkia.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kulukaton olisi pitänyt astua voimaan kaudelle 2021. F1-sarjan isoja sääntömuutoksia päätettiin kuitenkin viedä myöhemmälle koronaviruspandemian takia.

Budjettikatoksi on esitetty 150 miljoonaa dollaria (138 miljoonaa euroa). Monet tallit haluaisivat kuitenkin mennä vielä pidemmälle ja tiputtaa rajan 125 miljoonaan dollariin (115 miljoonaan euroon).

Rintama ei ole kuitenkaan yhtenäinen. McLarenin toimitusjohtajan Zak Brownin mukaan kaksi eri tahoa haroo muita vastaan.

– Ilman kymmentä tai vähintään yhdeksää tallia F1 ei ole F1, Brown mietti Skylle ja jatkoi:

– Muutamien tallien kannattaa olla varovaisia, koska he leikkivät tulella.

Brown valitsi vihjailevan linjan, eikä hän puhunut talleista nimellä.

McLaren-pomo kehui kuitekin Mercedeksen taustayhtiön Daimlerin toimintaa. Täten arvailulle ei jää hirveästi tilaa.

– Puhumme muutamasta tallista. Mielestäni Daimler on tehnyt erittäin hyvää työtä, koska he tunnistavat sen, että millaisessa tilanteessa olemme.

– Joten siitä voi sitten päätellä, että mistä talleista nyt puhutaan.

– F1 on huikea markkinointialusta noille kahdelle tallille, joten ymmärrän kyllä, miksi he pyrkivät pitämään nykyisen tilanteen ennallaan.

– He ovat ikään kuin raskassarjalaisia, jotka haluavat tapella vain keskisarjalaisia vastaan, Brown heitti vertauskuvan pöytään.

Brown viittasi Red Bulliin ja Ferrariin, joista Red Bull pitää yllä kahta eri F1-tallia. Emotallin lisäksi energiajuomayhtiö hallinnoi AlphaTauria.

Ferrari sen sijaan tekee tiivistä yhteistyötä erityisesti Alfa Romeon kanssa. Sen lisäksi se toimittaa moottorit Haasille.

– He (Ferrari ja Red Bull) ovat hienoja talleja, mutta heidän pitäisi olla valmiita taistelemaan kaikkia vastaan - tasapuolisesti. Uskon, että se on sitä, mitä fanit haluavat nähdä.

Lue myös:

    Uusimmat