Red Bull -kuskilla selitys nololle ulosajolleen – kieltäytyi ottamasta paineita tallijohdon suunnalta

Kesällä Red Bullin kisakuskiksi nostettu Alexander Albon kertoo tuulenpuuskan napanneen kiinni hänen autoonsa Venäjän F1-kisan aika-ajoissa. Thaimaalaiskuskin viikonloppu meni pilalle ulosajon takia.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Albon pyörähti Sotshin ykkösmutkassa ulos radalta jo aika-ajon ensimmäisessä vaiheessa. Näin ollen hän jäi ilman kunnollista kierrosaikaa ja joutuu starttaamaan sunnuntain kisaan takarivistä.

– Tuuli vähän nappasi kiinni minuun, Albon selvitti Autosportin mukaan.

– Se oli aika hankalaa, ja menin vähän turhan syvälle siinä. Luulin, että olisin päässyt siitä ulos tai sitten keskeyttänyt kierroksen ja mennyt kiertotietä takaisin radalle.

Lopulta Albonin kohtaloksi koitui yritys pitää autoa väkisin radalla. Perä lähti alta ja auto päätyi takasiipi edellä rengasvalliin. Luvassa oli iso remontti sunnuntain kisaan.

– On ehkä oikein sanoa, että viikonloppu ei ole ollut niin nopea, mutta se oli jo paranemassa. Aloimme aika-ajossa ymmärtää autoa eikä vauhti itse asiassa ollut huonoa. Sitä on tietysti vaikea sanoa, kun olet ajanut puolikkaan kierroksen, Albon myönsi.

Takaisku on kova, sillä Red Bull on toivonut Albonista toista kuskia mukaan kärkitaisteluihin, joissa tallikaveri Max Verstappen on ollut varsin yksinäinen koko kauden. Red Bull antoi tästä syystä Albonin edeltäjälle Pierre Gaslylle kenkää jo elokuussa.

– En sanoisi, että olen paineen alla paikastani. Minulle tämä on enemmän mahdollisuus kuin mitään muuta, Albon väitti.

– Virheen tekeminen ei ole avuksi, mutta olen enemmän pettynyt ulosajosta kuin mistään muusta.

Lue myös:

    Uusimmat