Potkuhuhuissa pyörivä F1-kuski mokasi nololla tavalla – ”Alkaa olla hiljalleen veitsi kurkulla”

Red Bullin ranskalaiskuljettaja Pierre Gasly oli yksi Ison-Britannian GP:n isoista onnistujista kaksi viikkoa sitten Silverstonessa. Perjantaina hyvät muistot valuivat viemäriin, kun Gasly mokasi Saksassa Hockenheimin radalla nololla tavalla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Gasly päätyi vauhdilla seinään, kun hän teki ajovirheen radan viimeisessä mutkassa. Gaslyn Red Bullin ripustukset ottivat kovasti kipeää törmäyksen yhteydessä.

– Kuljettajalle ei sattunut mitään, mutta tuo oli taas kolaus nuoren kuljettajan itseluottamukselle, varsinkin vahvan Silverstonen jälkeen. Edellisen kisan myötä tuli olettamus, että hän pystyisi pitämään saman tason. Tuollaisiin virheisiin ei ole varaa – varsinkin kun tiedetään se, että Red Bullin organisaatiossa kuljettajapaikat ovat aika herkässä, C Moren F1-selostaja Niki Juusela tuumasi Gaslyn ulosajosta.

Kaksi viikkoa sitten Britanniassa Gasly oli hienosti neljäs. Kyseinen sijoitus oli hänen kauden paras.

Ennen Britannian onnistumista Gasly oli voimakkaiden potkuhuhujen kohteena. Muun muassa Red Bullin kuljettajavalinnoista päättävä Helmut Marko ehti vaatia ranskalaiselta parempia näyttöjä tallipaikan puolesta.

– Gaslyllä alkaa olla hiljalleen veitsi kurkulla, C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen myöntää.

– Silverstonen kisa oli häneltä vahva, mutta se ei lupaa hyvää jatkoa ajatellen, jos häneltä alkaa tulla tämmöisiä epäonnistumisia, Oikarinen viittaa perjantain ulosajoon ja seinäosumaan.

– Pitää muistaa, että Hockenheimin rata on vaativa siinä mielessä, että kuljettajien pitää mennä ratareunojen yli ja hakea ajolinjaa kanttareiden päältä. Hän meni aikaisessa vaiheessa kaasulle ja auto sutaisi. Sitten oltiinkin jo seinässä.

– Hänen on pakko palata sinne Silverstonen tasolle, jos hän meinaa pitää tallipaikkansa, Oikarinen niputti yhteen Gaslyn tilanteen.

Ulosajotilanne näkyy alta:


Lue myös:

    Uusimmat