”Olen aivan toinen kuski kuin silloin” – F1:ssä pyörii hurja kuskihuhu, jo kerran potkut saanut venäläinen Red Bullille?

F1-sarjassa Red Bullin toinen kuljettajapaikka on ollut viime viikkoina kovan pyörityksen kohteena. Toro Rossolta energiajuomajätin ykköstalliin nostettu ranskalainen Pierre Gasly on päätynyt potkuhuhujen keskelle. Hänen korvaajaksi on viety venäläistä Daniil Kvjatia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alkukaudella Gasly on jäänyt täysin tallikaverinsa Max Verstappenin jalkoihin. MM-pisteissä kaksikon välinen ero on ruma; 100-37.

Gasly ei ole saanut kunnolla tuulta purjeidensa alle missään vaiheessa. Vaisut otteet jatkuivat myös viime kisassa, Ranskan GP:ssä.

Useat eri tahot ovat nostaneet esille mahdollisuuden, jossa Gasly palaisi takaisin viime kauden talliinsa Toro Rossolle. Samalla venäläiskuski Kvjat matkaisi toiseen suuntaan.

Kvjatilta kysyttiin asiasta Itävallan GP:n alla.

– Huhuja on aina liikkeellä, mutta en eivät vaikuta mitenkään työhöni, Kvjat totesi GrandPx.newsin mukaan.

– Ennen kauden alkua sanoin, että tulokset puhuvat puolestani. Aion pysyä siinä lähestymistavassa. Saa nähdä, että mitä niiden pohjalta tapahtuu, Kvjat jatkoi.

Venäläiskuski itse ei halunnut lähteä sen tarkemmin ruotimaan Gaslyn ongelmia ja potentiaalisesti eteen tulevaa saumaa.

– En tiedä, että mikä heidän tilanteensa on, mutta uskon, että sitä on vaikea verrata minun omaani.

Kvjat pyöri kohujen keskellä varsinkin vuonna 2016, jolloin hän menetti Red Bull -paikkansa Verstappenille. Tuolloin venäläiskuljettaja muun muassa ajoi useita kolareita, joissa oli mukana muun muassa Ferrarin Sebastian Vettel

Kvjat jatkoi ajamista Toro Rossolla, josta hän sai potkut seuraavalla kaudella. Kvjat lensi myös samalla ulos koko Red Bullin ohjelmasta.

Viime syksynä Toro Rosso ilmoitti sangen yllättävästä liikkeestä, kun se ilmoitti Kvjatin olevan sen toinen kilpakuljettaja tällä kaudella. 

– Olen aivan eri kuski kuin mitä olin silloin, Kvjat viittasi aiempiin kohutapahtumiin ja ongelmiin.

Lue myös:

    Uusimmat