Real Madridin ex-pelaaja muistelee painajaismaista päivää – hullut tapahtumat johtivat suureen muutokseen: ”Jään mieluummin henkiin, vaikka käryäisin dopingtestissä”

Etelä-Amerikan jalkapallon seurajoukkuiden mestaruusturnauksen Copa Libertadoresin finaaleja edelsivät vuonna 2018 synkät tapahtumat. Boca Juniorsin silloinen pelaaja Fernando Gago joutui tukalaan paikkaan.

Copa Libertadoresin mestaruuden ratkaisivat 2018 kaksiosaisissa loppuotteluissa argentiinalaisviholliset River Plate ja Boca Juniors, eikä ikävältä draamalta vältytty. Toista ottelua jouduttiin siirtämään eteenpäin, kun River Platen fanit tekivät pelin alla hyökkäyksen Boca Juniorsin joukkueen bussiin.

Bussiin lensi kemikaaleja, jotka aiheuttivat Bocan argentiinalaisessa keskikenttäpelaajassa Fernando Gagossa allergisen reaktion. Gagoa jouduttiin hoitamaan dopingaineiksi luokitelluilla kortikosterodeilla, ja hän voisi saada rangaistuksen, jos hän jäisi dopingtestissä kiinni.

Gagolle tilanne oli selkeä: hän asetti terveytensä etusijalle.

– Jään mieluummin henkiin, vaikka antaisin positiivisen dopingnäytteen, Gago sanoi espanjalaislehti AS:n siteeraamassa Fox Sportsin haastattelussa.

Vaikka välikohtaus oli jo tapahtunut, ottelua yritettiin järjestää tuona päivänä ennen kuin sitä päädyttiin viimein siirtämään.

– En voinut ymmärtää sitä. He halusivat pakottaa meidät pelaamaan, Gago parahti.

Toinen ottelu piti käydä marraskuussa 2018 River Platen kotistadionilla Argentiinan Buenos Airesissa, mutta se siirrettiin lopulta historiallisesti Amerikan ulkopuolelle Espanjaan Madridiin ja pelattiin joulukuussa.

Et koskaan ajattelisi, että sellaista tapahtuisi”

Gago, 34, kavahtaa tuolloista välikohtausta. Tilanne oli epämiellyttävin, jonka on kokenut urallaan.

– Se oli kiistatta vakavinta, mitä minulle on tapahtunut jalkapallojoukkueessa turvallisuuden suhteen.

– Se oli hullua. Et koskaan ajattelisi, että sellaista tapahtuisi. Nuo ovat tilanteita, joista meidän pitää oppia yhteiskuntana.

Finaalit päättyivät lopulta vastapuolen River Platen voittoon. Kummankin ottelun varsinainen peliaika pättyi tasan, mutta River Plate oli parempi toisen osan jatkoajalla ja vei pystin yhteismaalein 5–3.

Olympiavoittaja

Gago jätti Boca Juniorsin viime vuonna, ja hän edustaa nykyään toista argentiinalaisseuraa Vélez Sarsfieldia.

Real Madridiin vuosina 2007–12 kuulunut Gago on pelannut urallaan Argentiinan maajoukkueessa 61 ottelua ja ollut mukana myös vuoden 2014 MM-kisoissa. Vuonna 2008 hän oli voittamassa olympiakultaa.

Lue myös:

    Uusimmat