Real Madrid hylkää legendaarisen kotipyhättönsä loppukauden ajaksi – syynä koronarajoitukset ja seurapomon kunnianhimoinen tavoite

Espanjan jalkapallon pääsarja La Liga pelataan kauden 2019–2020 osalta pakettiin kesä-heinäkuussa. Real Madrid pelaa kaikki loput kotiottelunsa poikkeuksellisessa ympäristössä.

Real Madridilla on muiden joukkueiden tavoin pelaamatta 11 ottelua, ja näistä kuusi, mukaan lukien kaksi ensimmäistä, ovat kotiotteluita.

Ottelut pelattaisiin normaalisti reilut 80 000 katsojaa vetävällä Estadio Santiago Bernabéulla, mutta Real-presidentti Florentino Pérezin päätöksellä ottelut on nyt siirretty vain 6 000 katsojaa vetävälle Estadio Alfredo Di Stéfanolle, joka sijaitsee seuran harjoituskeskuksessa Valdebebasissa.

Seuraikoni Santiago Bernabéun mukaan nimetty jättistadion on toiminut Real Madridin kotikenttänä vuodesta 1947 lähtien. Toisen Real-legendan, Alfredo di Stéfanon mukaan nimetty harjoituskeskuksen stadion toimii normaalisti reservijoukkue Castillan kotikenttänä.

Aiheesta uutisoivan Goal.comin mukaan syitä otteluiden siirtämiselle on kaksi.

Ensinnäkin La Liga -kausi pelataan loppuun tyhjien katsomoiden edessä, joten stadionin kapasiteetilla ei ole mitään väliä. Toiseksi Pérez haluaa saada Bernabéun mittavan remontin valmiiksi etuajassa, ja kesä on tärkeää aikaa sen edistämiselle. Alkuperäisen suunnitelman mukaan valmista pitäisi olla 2022.

Real on yhä mukana myös Mestarien liigassa. Pérezin tavoitteen perusteella on oletettavaa, että mahdolliset Mestarien liigan kotipelitkin pelataan harjoituskeskuksessa. Mestarien liigassa kauden loppuun pelaamiseksi on esitetty kahta vaihtoehtoa.

Kun La Liga -kausi pääsee jatkumaan kolmen kuukauden mittaiseksi venyneen keskeytyksen jälkeen, mestaruustaistelu käy viimeisillä kierroksilla kuumana.  Toisena olevan Realin ja sarjaa johtavan FC Barcelonan välinen ero on vain kaksi pistettä.

Kolmannesta ja neljännestä sijasta, kahdesta viimeisestä Mestarien liiga -paikasta, käydään taistelua neljän tai jopa viiden joukkueen kesken. Himoittua europaikkaa tavoittelevat Sevilla (47 pistettä), Real Sociedad (46), Getafe (46), Atlético Madrid (45) ja Valencia (42).

Lue myös:

    Uusimmat