Mainos

RAY tehostaa pelikoneiden ikärajavalvontaa

Kaukosäätimellä toimivia pelinestolaitteita asennetaan noin 7 200 toimipaikkaan.

Raha-automaattipelien ikärajavalvontaa tehostetaan. Raha-automaattiyhdistys (RAY) varustaa tämän vuoden aikana pelipaikat pelinestolaitteilla, joiden avulla henkilökunta voi lukita automaatin, jos sitä yrittää pelata alle 15-vuotias.

Kaukosäätimen lailla toimivia pelinestolaitteita on jo lähes 6000 pelipaikassa. Kaikkiaan pelinestolaitteita asennetaan noin 7 200 toimipaikkaan, joihin alaikäisillä on pääsy.

- Kokemukset pelinestolaitteista ovat olleet pääsääntöisesti positiivisia. Esimerkiksi baareissa työntekijät eivät pääse kassalta hätistelemään alaikäisiä pois pelipaikoilta, mutta tällä laitteella pelaamisen estäminen käy kätevästi, kertoo RAY:n viestintäjohtaja Matti Hokkanen.

Pelaamiseen oikeuttava ikäraja tuodaan myös entistä näkyvämmin esille pelipaikoissa: pelitilat rajataan joko teipeillä tai kylteillä, joissa muistutetaan pelaamiseen oikeuttavasta iästä.

- Tehostamme alaikäisten pelaamisen valvontaa, koska lain mukaan päävastuu valvonnasta kuuluu meille. Lisäksi kaikissa kansainvälisissä tutkimuksissa on osoitettu, että varhaisen rahapelaamisen aloittaminen korreloi myöhemmin peliriippuvuusongelmien kanssa. Pelikoneiden ikärajavalvonnasta uutisoi sanomalehti Karjalainen tänään.

Henkilökuntaa koulutetaan

RAY on myös kiristänyt peliautomaattien pitämisehtoja. Jos yrittäjä laiminlyö alaikäisten pelaamisen valvonnan, hän saa kirjallisen huomautuksen.Toisen huomautuksen jälkeen automaatit poistetaan vähintään neljäksi kuukaudeksi.

- Se on aikamoinen toimenpide, koska peliautomaattien pitäminen on monelle yrittäjille erittäin hyvä tulonlähde. Yrittäjä saa 17 prosenttia peliautomaattien tuotosta itselleen, kertoo Hokkanen.

RAY kouluttaa parhaillaan peliautomaattien sijoituspaikkojen henkilökuntaa tehostamaan valvontaa. Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä vähintään 20 000 työntekijää läpäisee koulutuksen.

Hokkasen mukaan Suomessa on Euroopan liberaalein lainsäädäntö, joka sallii alle 18-vuotiaiden pelata rahapelejä. Muissa Euroopan maissa ikäraja on yleensä 18 vuotta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.