Mainos

RAY tehostaa markettipelien valvontaa

Nettipelaaminen ja erityisesti nettipokeri on jatkuvasti kasvava ongelma.

Peliautomaatit parempaan tarkkailuunRaha-automaattiyhdistys aikoo tehostaa peliautomaattiensa valvontaa. Pelipisteet tullaan rajaamaan nykyistä selkeämmin ja henkilökuntaa koulutetaan entisestään.

Tiukasti rajatuissa tiloissa kuten pelihalleissa valvonta onkin helpompaa kuin vaikkapa huoltoaseman nurkassa tai kaupan kassojen takana. Tähän RAY pyrkiikin kiinnittämään huomiota uudessa toimenpideohjelmassaan.

- Me tulemme rajaamaan tarkemmin nämä alueet ja nostamme esiin K-15-tunnuksen automaattien ympäristöön. Tulemme tiivistämään myös omaa valvontaamme näissä pelipisteissä, apulaisjohtaja Matti Hokkanen raha-automaattiyhdistyksestä kertoo.

Lisäksi joihinkin uusiin automaatteihin on tulossa ominaisuus, jossa pelaaja voi itse etukäteen määritellä esimerkiksi peliin kulutettavan ajan tai rahamärän. Peliongelmien asiantuntija toivottaa uudistukset tervetulleiksi.

- Minä uskoisin, että kyllä näillä pystytään kuitenkin jonkin verran ehkäisevästi vaikuttamaan. Ikärajat ovat erityisesti tarpeen, sillä alaikäispelaaminen on iso riski, projektipäällikkö Tapio Jaakkola peliongelmien auttavasta puhelimesta Peluurista kertoo.

Vaikka uusilla toimenpiteillä saataisiinkin himopelaajia ja alaikäisiä hillittyä automaateilla, houkutuksia on tarjolla myös ympäristössä, johon valvonta ei juurikaan ulotu.

- Nettipelaaminen ja erityisesti nettipokeri nyt uutena muotona on jatkuvasti kasvava ja siitä voi ottaa esimerkkiä naapurimaasta Ruotsista, jossa se on noussut jo toiseksi merkittävimmäksi peliongelman aiheuttajaksi, Jaakkola muistuttaa.

Ray ei ole viemässä pelejään nettiin, mutta tarjontaa on silti yllin kyllin. Suomesta käsin voi pelata ainakin parilla tuhannella nettisivustolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.