Mainos

Ravitsemusterapeutti: Tämä on paras suola, jota voit kaupasta ostaa

Laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen suosittelee valitsemaan suolahyllystä jodioidun mineraalisuolan.

– Riittävä jodin saanti on tärkeää, ja yksi mahdollisuus saada sitä jodia on jodioitu suola. Jodisuoloista paras on mineraalisuola, jossa osa natriumista on korvattu magnesiumilla tai kaliumilla, Reijo Laatikainen kertoi Hyvää Elämää -lähetyksessä.

Jodi on tärkeä osa kilpirauhashormoneja, tyroksiinia ja trijodotyroniinia. Ilman jodia kyseisiä hormonimolekyylejä ei synny riittävästi eivätkä ne ole toimintakykyisiä, jolloin elimistön normaali aineenvaihdunta ja hermostotoiminta kärsii.

Onko jodioimattoman suolan käyttö yhteydessä kilpirauhasongelmien yleistymiseen?

– Epäilen, että se ei ole tässä kovin suuri asia. Luulen, että se on monimutkaisempaa ja osin sitäkin, että tietoisuus kilpirauhasongelmista on lisääntynyt paljon. Voi kuitenkin olla, että kokonaisruokavalion parantumisellakin on jotain merkitystä – joissakin tutkimuksissa on vähän sellaista viitettä, että kasvikunnan tuotteiden runsas syönti periaatteessa voisi vähän heikentää kilpirauhasen toimintaa.

– Mineraalisuolassa natriumista puolet on korvattu kaliumilla, joka on erittäin hyvä, ja magnesiumilla, joka on myöskin erittäin hyvä.

– Valitettavasti huono puoli mineraalisuolassa on, että se ei maistu ihan yhtä suolaiselta (kuin tavallinen suola). Moni kokee, että se ei ole ihan yhtä hyvän makuinen. Mutta makutesteissä se ei juuri eroa tavallisesta suolasta, Laatikainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.