Mainos

Ravisteleva väite: Toyota ilmoittamassa pian kahdesta uudesta kuskista – Tommi Mäkinen vastasi arvostetun median huhuihin

3:50
MTV Uutiset Live: Australian MM-ralli peruttiin maastopalojen takia.

Rallimaailman tämän hetken ykköspuheenaihe on Citroen-tallin kohtalo. Vahvojen huhujen mukaan talli olisi jättämässä MM-sarjan jo ennen ensi kauden alkua. Porina on poikinut huhut myös siitä, että Toyotalta tulisi osin yllättäviäkin kuskiuutisia piakkoin.

Arvostettu Autosport-julkaisu kertoo, että Toyotalta saatetaan saada kuskijulkistuksia jo seuraavan viikon aikana. Autosportin mukaan Toyota julkistaa ensi kauden kuljettajakseen Elfyn Evansin, ja mahdollisesti myös Sebastien Ogierin.

Ogierin siirtyminen Toyotalle on ollut ilmassa jo pidempään ja lisäpontta on tullut Citroenin lopettamisaikeiden myötä. Evans on ajanut MM-sarjaa aiemmin Fordilla, ja hänen nimensä on yhdistetty Toyotaan sen jälkeen, kun hän kävi väitetysti viime kuussa tapaamassa Toyotan tallipäällikköä Tommi Mäkistä Puuppolassa.

Mäkinen kiistää Autosportin artikkelissa, että hän olisi tehnyt molempien – Evansin ja Ogierin – kanssa sopimuksen, mutta myöntää, että kuljettajakattaus saattaa olla selvillä hyvinkin pian.

– Meillä ei ole kerrottavaa. Rehellisesti sanottuna emme ole vielä tehneet mitään. Lisäksi nyt on meneillään draama Australiassa, mikä on hieman häirinnyt neuvotteluita. En voi sanoa mitään tällä hetkellä, Mäkinen kertoi viitaten maastopalojen vuoksi peruttuun Australian ralliin.

– Heti kun meillä on jotain sataprosenttisen varmaa, me kerromme. Toivon, että tämä toteutuisi jo ensi viikon lopulla.

Mäkinen myöntää, että Toyota on seurannut Evansin kehitystä. Ogierin kohtalo on hyvin mielenkiintoinen, sillä Toyota kaipaisi ykköstykkiä, kun maailmanmestari Ott Tänak päätti loikata Hyundain kuljettajaksi. Autosportille puhunut sisäpiiriläinen totesi, että Citroenin lähtö MM-rallista on 99-prosenttisen varmaa.

Näin ollen Ogier ja myös Esapekka Lappi jäisivät ilman ajopaikkaa. Ogierin vaihtoehtoina on palata M-Sportille tai siirtyä Toyotalle. Mäkiseltä kysyttiin siitä, miten kiinnostunut hän on Ogierista, jos hän vapautuu Citroenilta.

– Katsotaan, me emme tiedä yhtään mitä on tapahtumassa. On huolestuttavaa, jos puheet Citroenista pitävät paikkaansa. Me tarvitsemme valmistajia MM-sarjan ja lajin kannalta, Mäkinen totesi.

Pitkin syksyä on pidetty jo varmana, että Kalle Rovanperä olisi yksi Toyotan kuljettajista. Näin ollen Jari-Matti Latvalan ja Kris Meeken kohtalo on Autosportin spekulaatiossa jäämässä ankeaksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja