Dramaattinen huhu leviää: Esapekka Lappi menettää ajopaikkansa, Sebastien Ogier Toyotalle?

3:50
MTV Uutiset Live: Australian MM-ralli peruttiin maastopalojen takia.

Rallin MM-sarjasta ja sen kuljettajista on liikkunut monenlaisia spekulaatioita viime aikoina. Mutta tässä tulee hurjin: Motorsport.comin italialaisversio väittää, että Citroen on vetäytymässä MM-ralleista.

Citroen ei ole vahvistanut asiaa. Tallipäällikkö Pierre Budar kertoi vielä torstaina ilmestyneessä L'Equipe-lehden haastattelussa, että Citroen "on vahvemmin varusteltu talli kaudella 2020".

Motorsport.comin mukaan PSA-konserni, johon Citroen kuuluu, aikoo pistää moottoriurheiluosastonsa suunnitelmat uusiksi. Konserni ilmoitti keskiviikkona, että Peugeot Sport palaa rata-autoilun WEC-sarjaan vuonna 2022, kun sarjassa siirrytään niin sanottujen hyperautojen aikakauteen.

Sivusto väittää lähteisiinsä viitaten, että PSA on valmistautunut vetämään Citroenin välittömästi pois rallin MM-sarjasta.

Rallin MM-sarjan kuljettajapakka menee täysin uusiksi, mikäli Citroen todella jättää MM-erikoiskokeet. Tallilla on ensi kaudesta sopimukset kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin ja suomalaisen Esapekka Lapin kanssa.

Motorsport.comin mukaan Ogierin tuleva osoite saattaa olla Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-talli. Toyota ei ole julkistanut vielä yhtäkään sopimusta ensi kaudelle. Ogier on puolestaan painottanut, että kausi 2020 jää hänen viimeisekseen rallin MM-sarjassa.

Ogier kelpaisi varmasti Toyotalle, sillä talli menetti tämän kauden mestaruuden voittaneen Ott Tänakin Hyundaille.

Lapin osalta tilanne on kinkkisempi, mikäli hän ei pääse ajamaan Citroenilla ensi kaudella. Ajopaikkoja on vapaana enää Toyotalla ja M-Sport Fordilla. Lappi jätti Toyotan kauden 2018 jälkeen ja meni ranskalaistiimin.

Kuljettajamarkkinoilla on vielä vapaana useita kuljettajia, jotka yrittävät saada itselleen WRC-pestin ensi kaudeksi. Esimerkiksi Toyotan Jari-Matti Latvalan ja Kris Meeken tulevaisuus on vielä hämärän peitossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja