Ravintolayrittäjät avautuvat noroviruspiinastaan BBC:lle: Sadat työntekijät ja asiakkaat sairastuivat yhtäkkiä – painajaismaisen tilanteen aiheuttaja on yhä mysteeri

Norovirus pysyy kiusana koko hiihtolomakauden –"Käsienpasu ei välttämättä auta" 1:19
Norovirus selviytyy jopa viikkoja vaikkapa ovien kahvoissa – katso uutisjuttu vuodelta 2017!

Meksikolaisruokaan keskittynyt ravintolaketju Wahaca joutui noroviruksen hampaisiin vuonna 2016, kun ravintolaketjun sadat työntekijät ja asiakkaat sairastuivat yllättäen Isossa-Britanniassa. Yrityksen perustajien painajaismaisesta tilanteesta kertoo BBC eri alojen yrittäjistä kertovassa juttusarjassaan.

Kaikki sai alkunsa, kun useat työntekijät alkoivat yllättäen sairastua. Muutamaa päivää myöhemmin myös asiakkaiden sairaustapaukset kantautuvat yrityksen tietoon.

Lopulta ravintoloissa levinnyt norovirus oli kaatanut petiin yhteensä 200 työntekijää ja 160 ravintolan asiakasta. Yhdeksän ketjun 25:stä ravintolasta jouduttiin sulkemaan.

Yrityksen perustajille tilanne oli painajainen, sillä kulut kasvoivat valtaviin mittasuhteisiin. BBC:n mukaan yritys menetti lähes 5,5 miljoonaa euroa tilanteen johdosta.

Yritys maksoi sairastuneille työntekijöille palkkaa koko sairauden ajan sekä hieman lisäpalkkaa menetetyistä tipeistä.

Hääpäivä pilaantui viruksen takia

Toinen perustajista, Thomasina Miers lähetti henkilökohtaisia pahoitteluviestejä sairastuneille asiakkaille. Mark Selby vieraili hääparin luona henkilökohtaisesti pahoitellakseen tilannetta, sillä pari oli sairastunut virukseen heidän hääpäivään.

Yrityksen perustajat eivät koskaan saaneet selville, mistä virus oli peräisin. He epäilivät sen tulleen tavarantoimittajalta. Muutaman viikon kuluessa suljetut ravintolat saatiin jälleen avattua.

Wahaca-ravintoloita on Isossa-Britanniassa 25 ja työntekijöitä yli tuhat.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat