Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Asiakkaat ottivat "syö niin paljon kuin jaksat" -tarjouksen liian kirjaimellisesti – ravintola joutui sulkemaan ovensa

Shutterstock
Julkaistu 20.06.2018 20:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kiinalainen hotpot-ravintola joutui sulkemaan ovensa tappiollisen "syö niin paljon kuin jaksat" -kampanjan vuoksi.

Video: Miten päiväkotilapsille maistuu ravintolaruoka? 

Kiinan Sichuanin provinssissa sijaitseva ravintola joutui sulkemaan ovensa viime viikolla vain seitsemän kuukautta avaamisen jälkeen. 

Syy ravintolan sulkemiseen juontaa juurensa epäonnistuneeseen kampanjaan, joka aiheutti ravintolalla kahden viikon aikana peräti 80 000 dollarin, eli lähes 70 000 euron tappiot. 

Osa asiakkaista vietti ravintolassa koko päivän

Epäonnistunut kampanja käynnistyi kesäkuun ensimmäinen päivä. Kampanja ideana oli, että asiakkaat pystyivät ostamaan itselleen 19 dollarin arvoisen jäsenkortin, joka oikeutti heidät ruokailemaan ravintolassa ilmaiseksi koko kuukauden ajan. Ravintolan omistajat Su Ji ja Wang Mengfan toivoivat tempauksen avulla saavansa ravintolalle kanta-asiakkaita, jotka vierailisivat ravintolassa kampanjan jälkeenkin.

LUE MYÖS: Yksi puraisu satasien arvoinen! Nainen luuli hintavaa herkkua ilmaiseksi näytteeksi – erehdyksestä oli lähellä seurata kallis lasku

Kampanja nousi heti suureen suosioon. Ravintolassa vieraili yli viisisataa asiakasta päivässä, ja aamukahdeksalta ravintolan edessä oli jo pitkä jono poikkeuksellisen edullista ruokaa jonottavia ihmisiä. Osa jäsenkortin ostaneista oli selvästi päättänyt hyötyä tarjouksesta, ja nämä henkilöt viettivätkin ravintolassa aikaa aina aamuvarhaisesta yömyöhään.

Huonosti käyttäytyvät asiakkaat olivat kuitenkin vasta toissijainen syy ravintolan sulkemiseen. Pääsyy valitettavaan päätökseen johtaa omistajien mukaan juurensa huonoon hallinnointiin ja kampanjasta aiheutuviin tappioihin. 

Lähde: NyPost

RavintolatMitä ihmettä?Makuja
not-found-image
Laura Matilainen
MTV Uutiset

Lisää aiheesta:

Michelin-ravintola veloitti munakkaasta yli 100 euroa – 82-vuotiasta kokkia uhkaa jopa vankeusMies sai porttikiellon "syö niin paljon kuin jaksat" -ravintolaan, koska söi niin paljon kuin jaksoiAmerikkalainen kokki hurautti Mäkkärin autokaistalle ja lahjoi sen työntekijöitä omaan ravintolaansa – näin käviSaksalaisurheilija sai porttikiellon buffet-ravintolaan – otti "syö niin paljon kuin jaksat" -tarjouksen liian kirjaimellisestiYksi puraisu satasien arvoinen! Nainen luuli hintavaa herkkua ilmaiseksi näytteeksi – erehdyksestä oli lähellä seurata kallis laskuTarjoilijan ystävällinen ele johti potkuihin – sosiaalisessa mediassa nousi myrsky

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat