Ravintolarajoitukset poistuivat valtaosasta Suomea – Uudellamaalla pilkku tulee edelleen aiemmin: "Ollaan tyytyväisiä, että saadaan edes puolille öin asti myydä"

7:49
Ravintolarajoituksia purettiin torstaina– MTV paikalla Porvoossa

Ravintolarajoituksia purettiin torstaina ympäri Suomea. Ravintoloiden aukiolo- ja asiakaspaikkarajoitukset poistuivat kokonaan perustason alueilta, eli valtaosasta Suomea. 

Kiihtymisvaiheessa on enää Uusimaa, jossa ravintoloiden aukioloaikoja pidennettiin torstaista lähtien kahdella tunnilla.

Uudellamaalla anniskelu on sallittu puoleen yöhön saakka ja ravintolat voivat olla auki kello yhteen asti yöllä. 

Päätoimisesta alkoholia anniskelevissa ravintoloissa, kuten yökerhoissa sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Ulkoterasseilla asiakaspaikkarajoituksia ei ole.

Tunnelma rauhallinen

Porvoolaisen ravintola Porvoon Paahtimon terassilla tunnelma on rauhallinen juhannuksen aatonaattona. Ravintola on auki kello yhteen asti yöllä, kun vielä keskiviikkona ravintolan oli suljettava kello 23.

– Ollaan tyytyväisiä, että saadaan edes puolille öin asti myydä, vaikka rajoitusten purkaminen kokonaan olisi ollut toivottavaa, vuoropäällikkö Jenna Vuorela sanoo.

Porvoolainen Minna Särelä aikoo nauttia rajoitusten vapautumista maltillisesti.

– Pitäisi varmaan olla täällä kello yhteen asti yöllä ihan siksi, että se on mahdollista. Katsotaan nyt, miten ilta etenee, Särelä naurahtaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja