Ravintolarajoituksia kevennetään edelleen – perustason alueilla asiakasmääriä ja aukioloaikoja koskevat rajoitukset poistuvat kokonaan

2:12
MaRa: Ravintoloiden rajoitukset ovat tartuntatautilain vastaisia

Ravintoloiden koronarajoituksia kevennetään edelleen. Valtioneuvosto vahvisti sote-ministeriryhmän eilen tekemän esityksen ja muutokset astuvat voimaan huomenna torstaina.

Perustason alueilla asiakasmääriä ja aukioloaikoja koskevat rajoitukset poistuvat kokonaan.

Kiihtymisvaiheen alueella ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa laajennetaan. Päijät-Häme ja Kanta-Häme palaavat perustason rajoituksiin, eli kiihtymisvaiheeseen jää vain Uusimaa.

Uudellamaalla anniskelu on jatkossa sallittu aamuseitsemästä puoleen yöhön ja ravintolat saavat olla auki aamuviidestä kello yhteen yöllä. Asiakaspaikoista saa ruokaravintoloissa olla käytössä 75 prosenttia, baareissa puolet paikoista.

Perustasolla olevilla alueilla noudatetaan yleisiä sääntöjä hygieniasta ja etäisyyden pidosta.

Ravintoloiden on pidettävä huolta siivouksesta ja muistutettava asiakkaitaan, ettei koronaoireita poteva henkilö saa tulla ravitsemisliikkeeseen.

Sisätiloissa joka asiakkaalle pitää olla istumapaikka, ja ravintoloiden pitää varmistaa, että asiakaspaikkojen välillä on riittävät turvavälit. Terasseilla asiakaspaikkojen määrää ei rajoiteta.

Päivitetty kello 12.54 tarkemmilla tiedoilla Uudenmaan tilanteesta ja rajoitusten luonteesta perustason alueilla.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja