Mainos

Rautatientorille odotetaan satoja mielenosoittajia, lastentapahtuma peruttiin

Helsingin Rautatientorilla on määrä järjestää huomenna kymmenkunta erilaista mielenilmausta. Poliisi odottaa paikalle satoja ihmisiä ja varautuu myös mahdollisiin levottomuuksiin.  

Osa tapahtumista on turvapaikanhakijoiden puolesta ja ainakin yksi heitä vastaan. Muun muassa Suomen Kansallismieliset -ryhmä on Facebook-sivullaan koonnut väkeä turvapaikanhakijoiden leirin vastaiseen mielenosoitukseen otsikolla Puhdistus.  

Ryhmä kertoo Facebookissa, että kolme viikkoa Helsingissä ollut turvapaikanhakijoiden leiri on purettava.  

-Mikäli näin ei tapahdu, saavumme paikalle Rautatientorille ja kerromme mielipiteemme laittomasti maassa oleskeleville, ryhmä uhkaa.  

Poliisi ei halunnut tänään tarkemmin eritellä sitä, mitä ryhmiä paikalle on tulossa. Helsingin poliisin poliisipäällikön Lasse Aapion mukaan mieltä osoitetaan "erilaisista asioista".    

"Halusimme olla varovaisia lasten takia"  

 Aapio korostaa, että vaikka virkavalta varautuukin väkivaltaisuuksiin, poliisi luonnollisesti toivoo, ettei niitä tulisi.  

-Sen takia olemme paikalla, Aapio sanoo. 

Rautatientorin jääpuistossa piti olla huomenna lasten perhetapahtuma, mutta se peruttiin mielenilmausten takia.  

-Pollisille kyllä täydet sata pistettä. He lupasivat suojella meitä, mutta kun sen verran pieniä lapsia oli tulossa paikalle, niin halusimme olla varovaisia, kertoo Korjaamo Groupin suunnittelujohtaja Marianne Mäkelä. 

-Ja on siinä toisaalta sellainenkin pointti, että ihan kaikkea ei soisi pienten lasten näkevän. Kaikki ei ole lasten silmille aina sopivaa, Mäkelä jatkoi.  

Helsingin keskustassa on jo viikkoja ollut turvapaikanhakijoiden leiri, jossa on osoitettu mieltä pakolaispolitiikkaa vastaan. Leiri on houkutellut paikalle myös vastamielenosoittajia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.