Mainos

MTV seurasi: Sadat vastustivat uusnatsien mielenosoitusta – "Kaikki on tehtävä, jotta se porukka ei pääse Suomessa nousemaan"

Uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliike ja heidän vastustajansa osoittavat mieltä Tampereen keskustassa. MTV Uutiset seuraa mielenosoitusten kulkua paikan päältä.

Uusnatseja vastustavat mielenosoittajat kerääntyivät aamupäivällä Keskustorille. Paikalla oli satoja ihmisiä. 

– On tämä sen verran tärkeä juttu että tulin Virroilta asti, sanoo Mirjam Virkki.

Hannu Tiainen on lähtenyt reissuun Siurualta.

– Kaikki on tehtävä, jotta se porukka ei pääse Suomessa nousemaan, sanoi Tiainen.

Markku Huhtala ja Kaisa Karhio olivat niin ikään osoittamassa mieltään natsismia vastaan.

– En tiedä, pitäisikö tuolllainen järjestö kieltää, mutta onhan se omituista, että räikeästi tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia vastustava järjestö toimii meillä, sanoo Huhtala.

Pasi Sorjosella oli ympärillään suuri lakana, joka toivotti porukan pois Mansesta.

– Itse olisin sitä mieltä, että tällaisen järjestön ei pitäisi saada toimia Suomessa, sanoo Sorjonen.

 

Uusnatsit kokoontuivat puolestaan Laukontorille. Mielenosoittajia oli paikalla aluksi noin sata, mutta väkijoukko kasvoi ennen Tampereen oikeustaloa kohti suunnannutta marssia, johon osallistui arviolta 300-400 ihmistä.

Oikeustalolla mielenosoittajat ovat pitäneet puheita mellakkapoliisin eristämien vastamielenosoittajien huutaessa noin sadan metrin päästä. 

Laukantorin mielenosoittajista ja marssijoista valtaosa on miehiä. Osa joukosta on pukeutunut Soldiers of Odin -järjestön tunnusvaatteisiin. 

Paikalla on lisäksi Suomen vastarintaliikkeen edustajia ja puheesta päätellen myös ruotsalaisia Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäseniä lippuineen. 

Uusnatsien mielenilmauksen osallistujat eivät ole halunneet antaa kommenttia medialle. Syyksi on kerrottu luottamuspula ja pelko sanomisten vääristelystä. 

Poliisin mukaan molemmista mielenilmauksista on tehty poliisille asianmukaiset ilmoitukset ennakkoon. Mielenosoitusten sujumista valvoo noin 200 poliisimiestä, Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Poliisi kertoo Twitterissä ottavansa mielenosoittajilta pois esineet, joita epäillään käytettävän väkivaltatarkoituksessa.

Ylikomisario Harri Nojonen on aiemmin kertonut, että mielenosoitusten osallistujat on tarkoitus pitää erillään.

Mielenosoitukset voivat aiheuttaa häiriötä Tampereen keskustan liikenteessä.

Poliisi kertoi Twitterissä, että junaliikenne Vaasan ja Porin suuntaan on tilapäisesti keskeytetty, koska raiteilla oli mielenosoittajia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.