Poliisi: Helsingin Rautatientorilla liikkumista kannattaa välttää iltapäivällä

Helsingin Rautatientorille odotetaan tänään useita mielenosoituksia. Poliisilla ei ole tiedossa tarkkaa määrää paikalle tulevista ryhmittymistä.

– Jos ei ole ihan pakko liikkua siellä juuri silloin iltapäivällä, niin välttäisin liikkumasta siellä, komisario Patrik Karlsson Helsingin poliisista sanoo MTV Uutisille.

Helsingin Rautatientorilla järjestetään tänään kymmenkunta mielenilmausta, joihin odotetaan satoja ihmisiä. Poliisi on myös varautunut mahdollisiin levottomuuksiin.

Osa mielenosoittajista puolustaa turvapaikanhakijoita, ja osa vastustaa heitä. Ainakin yksi kansallismielinen ryhmä on kerännyt väkeä turvapaikanhakijoiden vastaiseen mielenosoitukseen.  

Mielenilmaukset alkavat kolmelta iltapäivällä ja jatkuvat noin iltaseitsemään.  

Helsingin keskustassa on jo viikkoja ollut turvapaikanhakijoiden leiri, jossa on osoitettu mieltä pakolaispolitiikkaa vastaan. Leiri on houkutellut paikalle myös vastamielenosoittajia. 

Yle uutisten mukaan yksi ryhmittymä sanoo netissä, että haluaa viranomaisten poistavan turvapaikanhakijoiden mielenosoituksen torilta ja jos näin ei tapahtu, ryhmän jäseniä aikoo tulla paikan päälle.

Karlssonin mukaan mitään virallista leirin purkamismääräystä ei ole.

– Mitään määräystä en ole nähnyt.

Lue myös:

    Uusimmat