Rautatielan Unioni saartaa tavaraliikenteen vuorokaudeksi tukeakseen PAU:n lakkoa – puheenjohtaja: "Postin työkiista on ollut surkuhupainen näytelmä seurattavaksi"

Ministeri Paatero ripitti Postia"rikkurityövoiman"käytöstä 1:42
Video: Ministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan "rikkurityövoiman" käytön

Rautatiealan Unioni RAU aikoo pysäyttää rautateiden tavaraliikenteen vuorokaudeksi tukeakseen Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUta Postin kiistassa. Kyse on saarrosta, joka pysäyttää rautateiden tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen tiistai-illasta alkaen.

Saarto päättyy keskiviikkoiltana. Rautateiden henkilöliikenne liikkuu normaalisti työtaistelun aikana.

RAU:n tiedotteen mukaan liitto ei hyväksy Postin esittämiä kohtuuttomia heikennyksiä työehtoihin eikä keinoja, joilla Posti niitä hakee.

– On erittäin valitettavaa, että tällaisiin tukitoimiin jouduttiin ryhtymään mutta Postin työkiista on ollut surkuhupainen näytelmä seurattavaksi, eikä se ratkea ilman vaikuttavia Postin ulkopuolisia tukitoimia, RAU:n puheenjohtaja Tero Palomäki sanoo tiedotteessa.

– Kiistan osapuolilla on nyt muutama päivä aikaa löytää sopu. Toivottavasti aika käytetään viisaasti. Rautatiealan Unioni on valmis koventamaan toimia, mikäli työrauhan löytyminen sitä edellyttää, Palomäki jatkaa.

Saarron aikana Finrail Oy:ssa työskentelevät RAU:n jäsenet eivät osallistu rautateiden tavaraliikenteen turvaamiseen eivätkä ohjaamiseen. Saarron ulkopuolelle rajataan henkeen, terveyteen, ympäristön vaarantumiseen tai yleiseen turvallisuuteen vaikuttavat tehtävät. 

Lue myös:

    Uusimmat