Mainos

RAUTAKIRJA LISÄÄ OMISTUSTAAN LATVIAN KIOSKIYHTIÖSTÄ

Rautakirja Oyj on lisännyt omistusosuuttaan 35 %:sta 50 %:iin latvialaisessa Narvesen Baltija SIA:ssa. Osakekauppojen jälkeen Narvesen Baltija on Rautakirjan ja norjalaisen Reitan Narvesen ASA:n tasaomisteinen yhteisyritys.

Rautakirja käynnisti yhteistyön norjalaisen Reitan Narvesenin kanssa Latviassa keväällä 1999 ostamalla 35 % Narvesen Baltijasta. Nyt tehdyillä kaupoilla Rautakirja on ostanut kolmantena omistajana olleelta norjalais-latvialaiselta kiinteistö-sijoitusyritys Linstow-Varnerilta heidän omistamansa 10 %:n osuuden sekä lisäksi Reitan Narvesenilta 5 %:n osuuden.

Narvesen Baltialla on 470 kioskia, jotka toimivat Preses Apvieniba -nimellä. Lisäksi Narvesen-nimellä toimivia convenience store -myymälöitä on 22. Rautakirjan operoimat, Neste-huoltamoiden yhteydessä olevat liikennemyymälät Latviassa siirtyvät järjestelyssä Narvesen Baltijan hallintaan. Kioskitoiminnan lisäksi yhtiöllä on lehtitukkutoimintaa sekä muutamia kahviloita. Narvesen Baltijan omistamat kosmetiikkamyymälät puolestaan siirtyivät yritysjärjestelyjen yhteydessä Reitan Narvesenin omistukseen.

Narvesen Baltijan vuositason liikevaihto järjestelyjen jälkeen tulee olemaan noin 220 Mmk ja yhtiö työllistää 1.600 henkilöä.

Latvian lehtitukkutoiminnan esisopimus raukesi

Rautakirjan Lehtipisteen ja neljän latvialaisen lehtikustantajan kesäkuussa solmima esisopimus yhteistyön käynnistämisestä Latvian lehtijakelumarkkinoilla raukesi kun osapuolet eivät päässeet määräaikaan mennessä kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.

Rautakirjan tavoitteena on kehittää Narvesen Baltijaan tukku- ja jakeluyhtiö, joka palvelee sekä Latvian kustantajien että vähittäiskaupan tarpeita.

Rautakirja on voimakkaasti laajentunut viime vuosien aikana Baltian maihin. Yhtiöllä on Virossa kioski-, lehtitukku-, elokuva- ja kirjakauppatoimintaa sekä urheiluvedonlyöntitoimintaa. Lisäksi Rautakirjalla on elokuvatoimintaa harjoittavat tytäryhtiöt Latviassa ja Liettuassa.

Konsernin viime vuoden 3.832,9 Mmk:n liikevaihdosta Baltian maiden osuus oli 138,3 Mmk. Heinäkuun lopussa Baltian maissa työskenteli runsaat tuhat yhtymän työntekijää. Rautakirja on osa SanomaWSOY-konsernia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.