Mainos

Rauhallisena neuvottelijana tunnettu Lyly avoimena: "En tykkää, että yritetään huijata"

3:23

SAK:n puheenjohtajakautensa juuri päättänyt Lauri Lyly pitää kärsivällisyyttä ja perehtymiskykyä tärkeimpinä ominaisuuksina työmarkkinajohtajille.

Lylyn mukaan perusteellinen asioiden tuntemus avaa neuvotteluissa mahdollisuuksia löytää luovia ratkaisuja. Rauhallisena neuvottelijana tunnettu Lyly sanoo kuitenkin korottaneensa ääntään neuvotteluissa muutaman kerran.

Hän korostaa luottamuksen merkitystä osapuolten välillä.

– En tykkää, että yritetään huijata. Se jättää hampaankoloon aika paljon ja sen korjaaminen vie neuvottelukumppaneilta kauan aikaa. Tämä kaikki perustuu luottamukseen, ja tykkään neuvotella ihmisten kanssa, joihin luotan täysin.

Lyly sanoo arvostavansa useita työnantajapuolen edustajia, esimerkiksi EK:sta eläkkeelle jäänyttä työmarkkinajohtaja Lasse Laatusta

Eilisessä Peter Uutisvirrassa -ohjelmassa Lauri Lyly sanoi tehneensä elämässään aina niitä asioita, jotka tuntuvat hänestä mukavilta. Samaa linjaa hän aikoo jatkaa syksyllä eläkkeelle jäätyään.  

– Minulle on tässä on vuosien varrella kertynyt työmarkkinaosaamista ja kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Näitä asioita minä haluaisin jakaa nuoremmille mentorin tapaisessa roolissa. Voisin kertoa heille, miten asiat ovat nyt ja mitä ehkä kannattaisi ottaa huomioon jatkossa, etteivät he iskisi samohin karikkohin kuin minä, Lauri Lyly paljasti.

Eläkepäivien myötä SAK:n entisellä puheenjohtajalla on myös enemmän aikaa perheelleen ja lähipiirilleen - erityisesti 5-vuotiaalle lapsenlapselleen Eelikselle. 

17:16

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.