Mainos

Rattiraivo yltyi henkilö- ja kuorma-autokuskien tappeluksi Kehä III:lla, poliisi tutkii pahoinpitelynä

Ohitustilanne Kehä III:lla johti eilen päivällä tappelunnujakkaan ja poliisin paikalle tuloon. Tilanteesta taltioitua videota ehdittiin katsoa toisen osapuolen Facebook-sivuilla puoleenpäivään mennessä yli 350 000 kertaa. Iltapäivällä julkinen video oli poistettu.

Video alkoi kesken tilannetta, ja siinä näkyy, kuinka henkilöauto ajaa kuorma-auton edessä jonkin aikaa. Kuorma-auto kääntyy lopulta liittymästä, jolloin henkilöauto kurvaa kolmen kaistan takaa kuorma-auton eteen ja pysäyttää auton siihen. Sekä kuorma-auton kuljettaja että henkilöauton kuljettaja nousevat autosta ja aloittavat käsirysyn.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden rikkomisena ja lievänä pahoinpitelynä.

Videon taltioinut ja somessa jakanut kuorma-auton kuljettaja Teemu Partanen kertoo tapahtumien alkaneen, kun hän ohitti hitaammin ajaneen henkilöauton Kehä III:lla Vantaalla.

– Auto ajoi reilusti alle sallittua ajonopeutta, eli noin kuuttakymppiä kahdeksankympin alueella, ja ohitin auton. Kuski kimpaantui ohituksesta niin lahjakkaasti, että ajoi eteeni, jarrutteli ja kiilaili eikä päästänyt minua miltään kaistalta ohi. Parhaimmillaan kaistoja oli kolme, Partanen kertaa tapahtumia.

Kun Partanen yritti kääntyä Tuusulaan ja siirtyä oikeanpuolimmaiselle kaistalle, henkilöauton kuljettaja ajoi eteen.

– Koitin osoittaa kuskille, että ajaisi sivuun, jos hänellä on minulle jotain asiaa, mutta hän vain jatkoi touhuaan. Lopulta hän ajoi kolmen kaistan yli eteeni. Aloin itse siinä vaiheessa jarruttaa, mutta eihän iso auto, jossa on painava kuorma, pysähdy kuin seinään. Lopuksi autoni hipaisi henkilöauton takakonttia. Nousin autosta selvittämään asiaa ja mies hyökkäsi autostaan ja tuli suoraan päälle.

Partasen mukaan mieskuski löi häntä poskipäähän.

– Sen jälkeen otin miehen hallintaotteeseen, ja autossa kyydissä ollut kaverini soitti poliisille. Myös ohikulkija oli soittanut hätänumeroon nähtyään tilanteen. Sain pidettyä kaverin maassa kunnes poliisi tuli paikalle. 

Partanen aikoo haastaa henkilöautoilijan oikeuteen.

– Sanoin jo poliisille suoraan, että vaadin miehen käräjille pahoinpitelystä. Vaadin myös tuomioita törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisi tekee tapauksesta rikosilmoituksen ilman muuta.

"Ei ensimmäinen kerta"

Partanen harmittelee nyt jälkikäteen sitä, että oli alun perin pannut videon Facebookissa julkiseksi.

– Porukka vääntää minua nyt kovasti syylliseksi, vaikka tein kaikkeni, etten olisi osunut autoon. Olen itse palokuntahommissa ollut, enkä halunnut tieten tahtoen aiheuttaa liikenneonnettomuutta. Etenkin kun näin vielä, että henkilöauton takapenkillä istui lapsi ilman turvavöitä, en olisi halunnut osua autoon. Mutta en päässyt mistään ohittamaan.

Partanen on tyytyväinen siihen, että hänellä on video tapahtuneesta.

– Olen pitkään harkinnut tuulilasikameran hankintaa juuri näiden tilanteiden takia. Ihmiset vihaavat rekkoja tuolla liikenteessä. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun joku yrittää provosoida, mutta kerta oli ensimmäinen kuin en päässyt väistämään. Tässä tilanteessa tajusin onneksi heti, että tilanne kannattaa ottaa videolle, että tämä ei pääty hyvin, vaan kohta rytisee.

Yleisjohtaja Juha Tuovinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo poliisin tutkivan asiaa muun muassa liikenneturvallisuuden rikkomisena.

– En tiedä miksi ihmiset ottavat niin kovasti itseensä liikenteessä, kun juuri siellä tunteet pitäisi saada kuriin ja toimia järkevästi. En ole nähnyt videota tapahtuneesta, mutta yleisesti ottaen suosittelen lähtemään liikenteeseen ajoissa, jotta mieli säilyisi rauhallisempana, Tuovinen sanoo.

Rattiraivosta on kokemuksia myös maailmalta.


1:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.