Julia ohitti pysähtynyttä bussia – kertoo kuskin ajaneenkin eteen ja alkaneen raivota: "6-vuotias tyttöni itki ja tärisi koko kotimatkan"

Vantaalainen perheenäiti Julia ja kyydissä olleet lapset järkyttyivät perinpohjin linja-autokuskin aiheuttamista vaaratilanteista, jonka jälkeen kuski purki lopulta heidän niskaansa patoutuneen raivonsa viime tiistai-iltana. 

Julia kertoo lähteneensä autolla kuntokeskuksesta vähän ennen iltakahdeksaa kohti kotia kahden lapsensa kanssa.

– Bussi pysähtyi pysäkille jättämään ihmisiä ja lähdin ohittamaan sitä, mutta kun olin jo bussin rinnalla osittain, niin kuski heittikin vilkun päälle ja lähti liikkeelle. Pystyin välttämään kolarin. Sen jälkeen linja-auto 'taklasi' autoani niin vauhdilla, että bussi meni vastaantulevien kaistalle tarkoituksena tukkia tieni hetkeksi, kertoo Julia MTV Uutisille.

Julia kertoo ajaneensa nopeusrajoitusten mukaisesti 40 kilometrin vauhdilla. 

– Se tilanne rupesi minua tärisyttämään niin, että pysähdyin seuraavaan mahdolliseen paikkaan, mikä oli päätepysäkki. Nousin autosta ja halusin rauhoittua ja hengittää hetken raitista ilmaa. Säikähdin tajuttuani, mitä siinä olisi voinut sattua ja vielä lapset olivat kyydissä, kertaa Julia tapahtumia.

Pelottava raivokohtaus

Julia myöntää olleensa lievässä shokissa linja-auton aiheuttamien vaarallisten tilanteiden vuoksi.

– Kuljettaja juoksi autosta viereeni ja rupesi huutamaan kaikkia mahdollisia törkeyksiä. Painu V**'uun! Saa**nan akat, ette osaa ajaa! ... ja kaikkea muuta tosi loukkaavia asioita hän huusi. 6-vuotias tyttäreni säikähti tästä niin, että itki ja tärisi loppumatkan kotiin, harmittelee Julia.

Julia kertoo tehneensä bussiyhtiöön valituksen kuljettajasta.

– Tyttöni itkee ja pelkää bussinkuljettajia. Nyt 6-vuotias tyttöni hokee vain "Eihän kaikki kuskit ole pahoja? Eihän?" Tyttöni ymmärsi kaiken, mitä törkeyksiä kuljettaja huusi minulle. 

Julia kertoo kunnioittavansa linja-autonkuljettajia ja tietää, että jos bussilla ei ole vilkkua päällä, henkilöauto voi ohittaa pysäkillä olevan bussin.

– Jotkut bussikuskit näyttävät luulevan, että jos he heittävät vilkun päälle, niin he voivat samantien etuajo-oikeudella lähteä liikkeelle, pohtii Julia.

Linja-autoyhtiö kertoo suhtautuvansa valitukseen vakavasti, mutta he eivät voi ottaa kantaa asiaan, ennen kuin kuljettajaa on ehditty kuulla. 

Kiistoja muutamia kymmeniä vuodessa

Tieliikennelain mukaan linja-autoilla on etuajo-oikeus pysäkiltä lähdettäessä, kun liikennenopeus on 60 kilometriä tai alle tunnissa, niin muiden autoilijoiden on väistettävä bussia. Kuljettajan velvollisuus on puolestaan lähteä pysäkiltä suurta varovaisuutta noudattaen.

Kuljettajan linja-autoyhtiö ajaa päivittäin 8500 vuoroa pääkaupunkiseudulla.

Yhtiön liikennejohtajan mukaan kuljettaja käy vuoron aikana usealla sadalla pysäkillä.

– Meidän yhtiössä erilaisia kiistoja tulee vuosittain muutamia kymmeniä, joissa osapuolina on linja-auto ja henkilöauto. Valitettavasti näissä tilanteissa sattuu yhteentörmäyksiäkin, liikennejohtaja kertoo.

Liikennejohtajan mukaan kolaritilanteessa syy on osittain molemmilla, sillä tieliikenteessä tulee noudattaa suurta varovaisuutta.

– Nyrkkisääntö poliisilla on ollut syyllistä määrittäessä se, että jos henkilöauto on osunut pysäkiltä lähtevän bussin takapyörän etuosaan, niin tällöin syy on ollut bussikuskin. Mutta syy on henkilöauton, jos henkilöauto on törmännyt bussin perään, liikennejohtaja jatkaa.

Hän korostaa, että pienellä odottelulla voidaan välttää puolin ja toisin turhat vaaratilanteet kuten myös ikävät välikohtaukset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja