Rattijuopumuksesta epäilty kaahasi poliisia kohti puhallusratsiassa – epäillään kolmesta murhan yrityksestä: "Ei osoittanut minkäänlaisia pysähtymisen merkkejä"

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, jossa autoilija aiheutti vaaratilanteen puhallusratsian yhteydessä Hämeenlinnassa toukokuussa vuonna 2019.

Poliisi tarkasti autoilijoiden ajokuntoa puhallusratsiassa valtatie 3:lla Hämeenlinnassa viikonloppuyönä viime vuoden toukokuussa. Teosta epäilty noin 30-vuotias hämeenlinnalaismies ei ollut pysähtynyt poliisien kehotuksista huolimatta, eikä hidastanut vauhtiaan ajaessaan tiellä seisovia poliiseja kohti.

– Siitä on poliisit joutuneet siitymään sinne pientareen puolelle, koska ajoneuvo ei ole osoittanut minkäänlaisia pysähtymisen merkkejä, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho Keskusrikospoliisista.

– Jos siitä ei olisi siirrytty sivuun, esitutkinnan mukaan olisi ollut ilmeinen vaaratilanne, että he olisivat tulleet yliajetuksi.

Nopeusrajoitus tieosuudella oli 120 kilometria tunnissa, eikä mies esitutkinnan mukaan hidastanut lähestyessään poliiseja.

"Yleinen piittaamattomuus yleistymässä"

Poliisipartio ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa. He keskeyttivät puhallusratsian ja lähtivät takaa-ajoon, johon liittyi myös muita partioita. Kuski tavoitettiinkin muutaman kilometrin päästä.

– Voisi sanoa, että verekseltään on jäänyt kiinni.

Keskusrikospoliisilla ei ole antaa tilastoja vaaratilanteista ratsioissa, mutta tutkinnanjohtajan mukaan tällaisista pakotilanteista kuulee toistuvasti.

– Viittaa ehkä ajan henkeen, että yleinen piittaamattomuus liikenteessäkin on yleistymässä, Huhta-aho sanoo.

Miestä epäillään kolmesta murhan yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Asia siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen aluesyyttäjälle.

Käräjäoikeuden tietojen mukaan mies on ollut tekemisissä viranomaisten kanssa aiemminkin alkoholiin liittyvien liikennerikosten takia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja