Mainos

Rattijuopoille kurssitusta

Liikenneturva ja Kriminaalihuoltoyhdistys ovat käynnistäneet kokeilun, jossa yhdyskuntapalveluun tuomituille rattijuopoille annetaan tietoa liikenneturvallisuudesta ja erityisesti päihteiden aiheuttamasta riskistä.

Ensimmäinen liikenneturvajakso toteutettiin Kuopiossa. Mukana oli neljä törkeästä rattijuopumuksesta tuomittua miestä. Kurssin kesto oli viisi tuntia, ja sen aikana ryhmä kokoontui kolmesti. Pyrkimyksenä oli herättää osallistujat pohtimaan rattijuopumusta niin tiedon kuin tunteidenkin tasolla.

Kurssitus sisältyi yhdyskuntapalveluun. Järjestäjät pitävät sitä erityisen merkityksellisenä sellaisille moninkertaisille rattijuopoille, jotka eivät koe alkoholin käyttöään ongelmalliseksi eivätkä halua sitoutua päihdehuollon palveluihin tai muihin tukijärjestelmiin. Kriminaalihuoltoyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Montonen arvioi Kuopiossa tänään, että toimintaa kannattaa jatkaa. Myös Liikenneturvassa harkitaan jatkoa, kertoi toimistopäällikkö Reino Nyyssönen.

Lähes 2 000 rattijuoppoa suoritti viime vuonna vankeusrangaistuksensa yhdyskuntapalveluna. Yhdyskuntapalveluun voidaan tuomita enintään kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen sijasta. Sen toimeenpanosta huolehtii Kriminaalihuoltoyhdistys.

Rattijuoppo: Opettavaista

Yksi pilottikurssin osallistujista oli 50-vuotias Hanski. Hänen mukaansa jakso oli opettavainen. Hanski on kärynnyt ratista seitsemän kertaa. Koulutuksen jälkeen hän sanoi, ettei kahdeksatta kertaa tule. Seuraava liikenneturvajakso rattijuopoille järjestetään Iisalmessa ensi viikolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.