Ratamo-sarjaa tähdittävä Saara Kotkaniemi tekee näyttelijöille oppaan alaston- ja seksikohtauksiin

6:53

Ratamon pääosassa nähtävä Saara Kotkaniemi tekee näyttelijöille opasta alaston- ja seksikohtauksiin. Oppaalle on tilausta, sillä esimerkiksi teatterikorkeakoulussa ei kyseisiin tilanteisiin juuri valmenneta.

Katso yllä Ratamon pääosia näyttelevien Saara Kotkaniemen ja Samuli Vauramon haastattelu kokonaisuudessaan!

Vakoilutrilleri Ratamoalkaa tänään torstaina 6. syyskuuta C More -suoratoistopalvelussa. Jännistyssarjan pääosia esittävät Saara Kotkaniemi ja Samuli Vauramo vierailivat Huomenta Suomessa.

Kotkaniemi kertoo haastattelussa tekevänsä parhaillaan näyttelijöille opasta alaston- ja seksikohtauksiin. Opas on ollut Kotkaniemen suunnitelmissa jo parin vuoden ajan, mutta nyt hän tekee sitä Helsingin feministisen salaseuran, johon Kotkaniemi kuuluu, saaman apurahan turvin.

– Teatterikorkeakoulussa valmennetaan ylipäätään todella vähän kameratöihin (tv- ja elokuvatöihin). Se on vähän muuttunut, mutta se on silti hyvin pitkälti teatteriopetusta, Kotkaniemi kertoo.

– Kameratöihin kouluttautuminen tapahtuu työssä. Siihen asiaan haluan tehdä muutoksen.

Kotkaniemi on haastatellut opasta varten noin 60 näyttelijää ja ohjaajaa. Haastattelujen perusteella hän tekee ohjeistuksen siitä, mitä kaikkea voi ottaa alaston- ja seksikohtauksia tehdessä huomioon.

– Siitä ei tule missään nimessä mikään sääntökirja, mutta ihan vaan, että kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta, Kotkaniemi kiteyttää.

– Ne ovat yksinkertaisia asioita, jotka usein liittyvät kommunikaatioon ja siihen, minkälaisia asioita näyttelijä voi pyytää tai vaatia. Esimerkiksi voi pyytää saavansa intiimisuojat sellaiseen kohtaukseen, missä pitää olla alasti.

Kotkaniemi mainitsee esimerkkinä, että on olemassa esimerkiksi "tissiteippejä" ja "kalukukkaroita".

– Me Too -kampanja totta kai vauhditti suunnitelmaa oppaasta. Tällaiselle on todellakin tarvetta, Kotkaniemi sanoo.

Samuli Vauramo on näytellyt monissa alastonkohtauksissa uransa aikana.

– Jos alastonkohtaus on perusteltu tarinan kontekstissa, suostun siihen. Jos taas halutaan vain esitellä alastomuutta, se ei kiinnosta. Nykyään vaadin sopimukseen pykälän, jossa sanotaan, että alaston- ja seksikohtauksista on sovittava erikseen, tarvittaessa vielä kuvaustilanteessa, Vauramo kertoo.

---

Ratamo alkaa C Moren suoratoistopalvelussa (cmore.fi) torstaina 6. syyskuuta. Sarjasta julkaistaan yksi jakso viikossa torstaisin. Jaksoja on yhteensä kymmenen.

Ratamo esitetään myöhemmin MTV:n kanavilla. C Moren suoratoistopalvelun lisäksi Ratamo tulee näkymään 6.9. lähtien myös DNA:n sekä Elisa Viihteen C More -tilaajille. Toistaiseksi sarja ei näy muiden operaattoreiden C More -tilauksissa. Sarjaa ei nähdä C Moren maksukanavilla.

Katso Ratamon traileri alla.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja