Petos, vainoharha, salaliitto ja korruptio – suomalainen vakoilutrilleri Ratamo saa ensi-iltansa

Vakoilun, politiikan, Suojelupoliisin ja KRP:n keskiössä vauhdikkaasti etenevä C Moren alkuperäissarja on kansainvälisen tason tuotanto, jonka realistiset tapahtumat heijastavat maailman nykytilaa.

VIDEO: Tutustu uuteen Ratamo-sarjaan

Vakoilutrilleri Ratamo alkaa torstaina 6.9. C Moren suoratoistopalvelussa. Tiivistahtisen jännityssarja tapahtumaketju käynnistyy, kun Suomen pääministerin autonkuljettaja löytyy murhattuna ja korkeimman turvallisuusluokituksen papereita sisältävä salkku on kadonnut.

Pääministeri joutuu ahtaalle, ja samaan aikaan salaperäinen miljardööri ilmoittautuu yllättäen toimimaan välittäjänä Suomen ja Venäjän suhteissa.

Suhteissa, jotka ovat alkaneet jännittyä, vaikka kukaan ei ole vielä syyttänytkään ketään mistään. Kahden työlleen omistautuneen ammattilaisen, Suojelupoliisin etsivän Arto Ratamon (Samuli Vauramo) ja KRP:n nuoren päällikön Elina Lindenin (Saara Kotkaniemi), on yhdistettävä voimansa ja päästävä yli erimielisyyksistään selvittääkseen kuka murhan takana on ja kuka Suomea vakoilee.

Mistä on oikein kyse? Kuka kaiken takana on? Ja ehtivätkö Ratamo ja Linden selvittämään tapauksen ennen kuin tilanne luisuu hallinnasta saattaen koko Suomen valtion vaaraan?

– Petos, vainoharha, salaliitto, korruptio, yksinäiset ammattilaiset, jotka työskentelevät keinoja kaihtamatta – nämä ovat vakoilutrillerin ominta tematiikkaa. Ne ovat läsnä paitsi Ratamossa, myös politiikassa, josta kertoessaan Ratamo on kiinni nykypäivässä. Mukana on myös kaikuja menneisyydestä – Venäjä ja Venäjän pelko oli ja on edelleen Suomen politiikassa monella tapaa vaikuttava tekijä, ohjaaja Veikko Aaltonen kertoo avatessaan sarjan lähtökohtia.

Sarjan tuotannossa panostettiin paljon tekijöihin ja tekniseen toteutukseen. Sekä Samuli Vauramo että Saara Kotkaniemi tekivät kuvauksissa stunttinsa itse.

– Oli ihanaa päästä tekemään uran ensimmäinen naispäärooli ja vielä Elina Lindenin kaltaisen voimakkaan ja itsenäisen naisen rooli. En ole aikaisemmin tehnyt toimintakohtauksia, joten jännitin niitä todella paljon. Onneksi vastanäyttelijänä oli kokenut toimintasankari Samuli ja apulaisohjaajana Suomen paras stunt-koordinaattori Juha Pursiainen, Saara Kotkaniemi kehuu.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Jukka Puotila, Andrei Tsumak, Jon-Jon Geitel, Juha Kukkonen, Alina Tomnikov, Ivan Mathias Petersson, Linnea Skog, Marjaana Maijala ja Carl-Kristian Rundman. Ratamo perustuu Taavi SoininvaaranArto Ratamo -kirjasarjan maailmaan sekä hahmoihin ja televisioadaptaation takana ovat Roope Lehtinen, Mikko Pöllä sekä myös käsikirjoituksesta vastannut Timo Varpio. Varpion aiempia käsikirjoitustöitä ovat muun muassa Roba sekä Isänmaan toivot ja Veikko Aaltonen on ohjannut muun muassa menestyssarjan Helppo elämä sekä elokuvan Juoksuhaudantie.

Ratamo alkaa C Moren suoratoistopalvelussa (cmore.fi) torstaina 6.9. Sarjasta julkaistaan yksi jakso viikossa torstaisin. Jaksoja on yhteensä 10.

Ratamo esitetään myöhemmin MTV:n kanavilla. C Moren suoratoistopalvelun lisäksi Ratamo tulee näkymään 6.9. lähtien myös DNA:n sekä Elisa Viihteen C More -tilaajille. Toistaiseksi sarja ei näy muiden operaattoreiden C More -tilauksissa. Sarjaa ei nähdä C Moren maksukanavilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja