Rasmus Ristolainen sivusi ennätystään – Buffalo taikoi tempun, jossa se ei ollut onnistunut iäisyyksiin

Ennätyspitkässä tappioputkessa räpeltänyt Buffalo Sabres on voittanut jääkiekko-ottelun, vieläpä murskaavasti. Se löylytti Philadelphia Flyersia NHL:ssä peräti 6–1.

Buffalo oli hävinnyt 18 ottelua peräjälkeen ja sivunnut NHL:n kaikkien aikojen tappioputkiennätystä. Sabres oli kuitenkin nyt lyönnissä, ja yksi voiton takuumiehistä oli 22.29 minuuttia takalinjoilla peliaikaa kellottanut Rasmus Ristolainen. Suomalaispuolustaja oli alustamassa joukkueensa 1–0- ja 3–1-maaleja.

Ristolainen tilastoi lisäksi upean plus-miinus-lukeman +4, millä hän sivuaa NHL-uransa ennätystä. Ristolainen oli yltänyt samaan vain kaksi kertaa aiemmissa 520 NHL-ottelussaan.

Sabresin toinen suomalaispakki Henri Jokiharju tahkosi vajaat 19 minuuttia ilman tehopisteitä. Hänen plus-miinus-tilastonsa päätyi yhden pykälän plussalle.

Buffalo-puolustaja Brandon Montour vietti ainoana pelaajana kahden maalin iltaa. Kanadalainen iski ottelun kaksi viimeistä kaappia.

Sabresin jääminen pudotuspelien ulkopuolelle on jo varmistunut. Se jää playoffeista ulos kymmenennen kerran peräkkäin, millä se sivuaa NHL:n ennätystä.