Huimaa NHL-seurahistoriaa! Suomalaishyökkääjä latoi ennätysnopean hattutempun

Colorado Avalanchen Joonas Donskoi löi hurjaa tulosta tauluun Arizona Coyotesia vastaan jääkiekon NHL:ssä. Hattutempun suomalaishyökkääjä sai avauserässä kasaan reilun kolmen minuutin aikana, ja hän vietti lopulta neljän tehopisteen iltaa. Colorado juhli ottelussa 9–3-voittoa.

Donskoi iski ottelun ensimmäisen maalin ajassa 4.04, kun hän jatkoi Tyson Jostin laukauksen irtokiekon maalin edustalta sisään.

Puolisentoista minuuttia tästä Colorado johti jo 3–1, kun Avalanchesta olivat osuneet myös Andre Bukarovski ja Pierre-Edouard Bellemare, ja Michael Bunting oli tehnyt välissä Arizonan ensimmäisen maalin.

Tämän jälkeen esiin astui jälleen suomalaishyökkääjä Donskoi. Hän ujutti illan toisen maalinsa ajassa 6.04 maalin kulmalta reppuun, ja Colorado johti 4–1.

Ajassa 7.31 Donskoin hattutemppu oli jo kasassa. Colorado pelasi ylivoimaa, Mikko Rantanen jakoi viimeisen syötön hyökkäysalueen keskustaan, ja Donskoi tulitti pelivälineen yläkulmaan. Raahelaisen ensimmäisestä maalista kolmanteen kului aikaa näin vaivaiset 3 minuuttia ja 27 sekuntia.

Ajassa 7.31 syntynyt hattutemppu on Coloradon ja sen edeltäjän Quebec Nordiquesin seurahistorian nopein pelin alusta lukien. Aiempi ennätys rikkoutui selvästi: se oli Alain Coten vuonna 1982 Quebecin paidassa 15.46 viimeistelemä hattutemppu.

Donskoi on ensimmäinen tällä kaudella hattutempussa onnistunut suomalaispelaaja NHL:ssä. Hattutemppu on hänelle henkilökohtaisesti uran toinen – ensimmäisen hän teki viime kaudella.

Donskoi vietti lopulta neljän tehopisteen iltaa, kun hän oli kolmannessa erässä syöttämässä illan päätösosumaa, Coloradon 9–3-maalia, josta vastasi ottelun toisen osumansa iskenyt Burakovsky.

Mikko Rantasellakin oli komea 1+2 pisteen iltapuhde.

Donskoi on nyt takonut kauden 35 ottelussaan pisteet 15+13=28. Donskoi on enää yhden maalin päässä NHL-uransa yhden kauden parhaasta maalilukemasta: viime kaudella hän iski 16 kaappia.

Juttua päivitetty kello 7.17 ottelun päättymisen jälkeen.