Mainos

Raskausmyrkytys vei äidin ja vauvan hengen – kumpikin heräsi henkiin!

Brasilialaisessa sairaalassa koettiin jotain uskomatonta, kun kuolleiksi todetut äiti ja lapsi heräsivät uudelleen henkiin.

Noin kuukausi sitten kovista pää-, niska- ja selkäkivuista kärsinyt Michelle Santiago, 27, tuupertui yllättäen sairaalan odotushuoneeseen. Raskaana olevan naisen oli jo aiemmin todettu kärsivän raskausmyrkytyksestä, joka oli nyt yllättäen pysäyttänyt hänen sydämensä.

Paikalle kiiruhtaneet lääkärit ja hoitajat totesivat sydänkohtauksen saaneen naisen kuolleen, ja lääkäreiden olikin tehtävä nopea päätös syntymättömän lapsen pelastamiseksi. Lääkärit päättivätkin suorittaa hätätilanteessa äidin elottomalle ruumille keisarileikkauksen ilman puudutusta.

Leikkaus saatiin suoritettua, mutta apu tuli liian myöhään. Vauvan epäiltiin kuolleen kohtuun yhtä aikaa äitinsä kanssa. Sairaanhoitajat tekivät kaikkensa elvyttääkseen lapsen – ja viisi minuuttia myöhemmin vauva ryhtyikin hengittämään omillaan.

Pian hätäsektion jälkeen lääkärit ryhtyivät elvyttämään äitiä, jonka sydän oli ollut pysähdyksissä jo kymmenen minuutin ajan. Myös äidin sydän saatiin käynnistettyä ja hän heräsi henkiin. 

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Synnytyslääkäri Gláucius Nascimenton mukaan tapahtuma oli merkittävä koko sairaalalle.

– Oli kuin olisimme olleet sotatilanteessa. Meidän täytyi ajatella todella nopeasti ja käsitellä, mitä meillä oli saatavilla juuri siellä missä olimme. Meidän päätöksemme ratkaisi, pelastaisimmeko vai säästäisimmekö äidin ja vauvan hengen.

Lääkäri kertoo koko henkilökunnan olleen kyynelissä, kun he kuulivat henkiin heränneen vauvan itkevän ensimmäisen kerran.

Vaikka Santiago saatiin elvytettyä, häntä pidettiin viikon ajan tehohoidossa. Herättyään nukutuksesta äiti kokeili automaattisesti vatsaansa ja luuli menettäneensä lapsen. Hän itkikin ilosta kuullessaan hyvät uutiset ja saadessaan tyttärensä ensimmäistä kertaa syliinsä.

Tapahtuneesta on nyt kuukausi, ja Santiago ja hänen pienokaisensa ovat nyt valmiita kotiutumaan. Kotona heitä odottaa isä ja viisivuotias tytär. Isä kertoo olevansa tilanteesta vieläkin kauhuissaan, sillä hän pelkäsi menettävänsä sekä vaimonsa että tyttärensä.

– Tämä on ollut meille todellinen shokki ja osoittaa, kuinka helposti Michelle olisi voinut kuolla raskauden aikana, jos hän ei olisi ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan osaavan henkilökunnan läheisyydessä, isä kertoo.

Lähde: CatersNews, MVPhotos

***

3:57


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.