Mainos

Jouluaaton mysteeri vuosien takaa: Äiti ja vastasyntynyt menehtyivät – heräsivät takaisin henkiin

Eräässä amerikkalaisperheessä koettiin kauhunhetkiä jouluna vuonna 2009. Nyt perheen äiti kertoo MTV Lifestylelle, että koettelemuksesta on onneksi toivuttu täysin.

Jouluaatto, vuosi 2009. Tuota päivää Hermanstorferin perhe ei taatusti unohda koskaan. Päivää, josta uutisoidaan usein näin jouluisin.

Jouluaattona Mike Hermanstorfer katsoi avuttomana vierestä, kun hänen vaimonsa menehtyi sydänpysähdykseen kesken synnytyksen. Vastasyntynyt vauvakaan ei hengittänyt. 

Minuuteissa miehen mahtava päivä oli muuttunut sydänsuruksi.

– Puolet perheestäni makasi siinä edessäni – ei ole muuta tapaa sanoa sitä – kuolleena, Hermanstrofer on kertonut.

Mutta yllättävä käänne oli luvassa.

"Se on todellinen ihme"

Miehen Tracy-vaimon sydän pysähtyi kesken synnytyksen. Kun lääkärit eivät saaneet häntä elvytettyä, he kiidättivät tämän hätäsektioon pelastaakseen vauvan. Mutta kun vauva syntyi, ei hänkään hengittänyt.

– Hänellä (äidillä) ei ollut pulssia, ei sydämen sykettä, hän ei hengittänyt ja oli muuttumassa harmaaksi. Hän oli kuollut, vakuutti lääkäri Stephanie Martin tapahtuneen jälkeen.

Sitten, joidenkin minuuttien kuluttua, tapahtui jotain käsittämätöntä. Jotain, jolle kukaan ei ole keksinyt minkäänlaista selitystä. Tracyn pulssi palasi.

Lääkärit kiirehtivät viimeistelemään sektion. Kun äiti makasi leikkauspöydällä, toiset lääkärit yrittivät saada vauvaa hengittämään – ja se onnistui. Hetki sen jälkeen, kun isä sai kuulla vauvansa olevan elossa, hänelle kerrottiin, että vaimokin hengitti jo omin avuin.

Hermanstorferin perhe pääsi palaamaan sairaalasta kahden muun lapsen luo.

Isä oli luonnollisesti helpottunut asioiden saamista käänteistä.

– On vain yksi selitys sille, että saimme edes toisen heistä, saati sitten kummatkin, takaisin. Se on todellinen ihme, hän totesi.

Katso perheen haastattelu vuodelta 2009:

"Todistin vaimoni kuolevan"

Muun muassa Today-sivusto haastatteli perhettä vuosi tapahtuneen jälkeen. Perhe kertoi haastattelussa, että monet tuntemattomat ovat halunneet koskettaa tuolloin 1-vuotiasta Coltyn Hermanstorferia päähän tai ottaa kuvan hänestä äitinsä kanssa. 

– En aio kieltää ketään, isä kertoi ja totesi ymmärtävänsä, että Coltynin kokemus voi monen mielessä kääntyä henkimaailman asioiksi.

Äiti ja vauva selvisivät painajaismaisesta kokemuksestaan terveinä. Todayn haastattelussa äiti kertoi Coltynin kehittyneen täysin normaalisti. Lääkärit eivät keksineet mitään lääketieteellistä selitystä tapahtuneelle. 

– Todistin vaimoni kuolevan kasvojeni edessä. Todistin lapseni – en halua sanoa kuolevan, koska pitäisi elää ensin, mutta hän ei hengittänyt, Hermanstorfer muisteli haastattelussa järkyttävää kokemustaan.

Isä näki painajaisia tapahtuneen jälkeeen, ja heräsi usein yöllä tarkistamaan, että hänen vaimonsa ja vauvansa ovat edelleen tallessa.

Äiti kertoo MTV Lifestylelle kuulumiset – mitä perheelle kuuluu nyt? 

Nyt, 7 vuotta tapahtumien jälkeen, Hermanstorferin perheellä menee mainiosti. Tracy-äiti kertoo MTV Lifestylelle, että kaikki voivat hyvin. Vieläkään, kaikkien vuosien jälkeen, kukaan ei tiedä, mitä synnytyksessä oikein tapahtui.

– Meillä ei ole aavistustakaan siitä, miksi se tapahtui, mutta lopputulos oli ihme, äiti toteaa.

Vaikka tapahtuneesta on vuosia, siihen ei voi olla palaamatta – erityisesti näin joulun aikaan.

– On vaikea olla puhumatta siitä, sillä tapahtunut on aina läsnä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Luonnollisesti eniten kiinnostaa se, miten pieni Coltyn-poika voi nyt – 7-vuotissyntymäpäivänään?

– Coltyn on hyvin terve ja aktiivinen poika. Hän tietää olevansa ihme, ja yrittää käyttää sitä joskus hyväkseen, äiti nauraa.

***

6:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.