Raskaana ollut yritti päästä eroon ludeongelmasta saunottamalla vaatteitaan – sitten kuului kolahdus ja saunasta lyövät lieskat veivät naisen oikeuden eteen

MTV ludejahdissa kierrätyskeskuksessa – tämän takia koira on ylivertainen apu tuholaisten etsimisessä 6:25
Koira on ylivertainen apuri tuholaisten metsästämisessä. Katso videolta, miten karvakuono etsii luteet.

Espoolaisnaisen yritys päästä eroon ludeongelmasta päättyi oikeuteen asti, kun hän aiheutti tulipalon kerrostaloasunnossaan.

Tulipalo sattui vuoden 2017 lopussa. Viimeisillään raskaana ollut nainen oli ehtinyt asua asunnossaan kuukauden, kun se oli tarkastettu luteiden varalta. Verenimijöiden hävittämiseksi asukkaat ohjeistettiin pesemään vaatteensa vähintään 60 asteessa. Koska naisella oli paljon vaatteita, joita ei kyseisessä lämpötilassa voinut pestä, hän oli päättänyt kuumentaa vaatteet sähkösaunassa.

Lähes 96 000 euron tuhot

Nainen oli laittanut vaatteet valkoisen metalliseen kuivaustelineeseen kiuasta vastakkaiseen nurkkaan ylimmälle lauteelle. Hän kertoi laittaneensa vielä telineen jalan viereen varmistaakseen, ettei melko täysi teline kaadu. Hänen veljensä tultua vierailulle nainen oli kuitenkin siirtynyt pesuhuoneesta keittiöön.

– Tuolloin oli kuulunut kolahdus, ja menessään katsomaan oli saunassa lyönyt liekkejä, tuomiossa kerrotaan.

Palo oli levinnyt saunaan ja kylpyhuoneeseen aiheuttaen merkittäviä savuvaurioita naisen asuntoon. Savua oli levinnyt jonkin verran myös porraskäytävään ja muihin asuntoihin. Palosta seurasi lähes 96 000 euron kustannukset.

Oikeus katsoi tulipalon olleen seurausta naisen huolimattomasta menettelystä. Vaatteiden kuivattamiseen saunassa liittyy aina tulipalon vaara, jota nainen itsekin on toimillaan pyrkinyt ehkäisemään. Nainen ei ollut toiminut vaaditulla huolellisuudella jätettyään telineen valvomattomana saunaa.

– Käräjäoikeus toteaa, että [naisella] on ollut huonoa onnea, kun hän on viimeisillään raskaana ollessaan muuttanut asuntoon, jossa on ollut ludeongelma. Käräjäoikeus pitää sinänsä ymmärrettävänä, että [nainen] oli pyrkinyt hoitamaan ongelman ennen lapsen syntymää. [Nainen] on kuitenkin päätynyt torjumaan luteita tavalla, joka on sisältänyt kielletyn riskin ottamisen, tuomiossa todetaan.

Vuonna 1988 syntynyt nainen tuomittiin yleisvaaran tuottamuksesta 20 päiväsakon rangaistukseen, jotka hänen tuloillaan tarkoitti 380 euron seuraamusta. Tuomio on lainvoimainen.

Ludeongelma kasvanut räjähdysmäisesti 8:00
Ludeongelma on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti.

Lue myös:

    Uusimmat