Mainos

Raskaana ei voi pitää hauskaa? Suomalaisäiti avautuu yleisestä harhaluulosta – "Ei, eihän se nyt hyvänen aika ole vaihtoehto"

Suomalaisbloggari julkaisi ajatuksia herättävän kirjoituksen yleisestä olettamuksesta, joka kohdistuu raskaana oleviin naisiin. Kirjoittaja kertoo olevansa hämmentynyt yleisesti käsityksestä, jonka mukaan raskaana olevat naiset ovat kyvyttömiä hauskanpitoon. 

Vaikka muutama asia tippuukin elämästä raskauden myötä, se ei Between The Raindrops -blogia pitävän naisen mukaan tarkoita sitä, että raskaana oleva henkilö olisi kyvytön normaaliin tekemiseen, kuten sosiaaliseen kanssakäymiseen. Alkoholin juonnin, vatsallaan tehtyjen selkälihasliikkeiden, raa’an lihan syömisen ja kahvin juonnin vähentämisen jälkeen jäljelle jää lukuisia asioita, joita raskaana olevat naiset voivat edelleen tehdä. 

Nainen toteaa, että edellisten seikkojen lisäksi mikään muu ainakaan hänen elämässään ei ole muuttunut raskauden myötä. 

– Koen pysyneeni pääni sisällä hyvinkin samanlaisena ihmisenä kuin ennen tätä siunattua olotilaa. Ja kiitollisena voin myös todeta, että olen pysynyt fyysisesti oikein hyvässä toimintakunnossa. Valvoakin jaksan, jos siihen on hyvä syy ja omaa tahtoa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Koen itseasiassa olevani oikeinkin leppoisen iloisella ja sosiaalisella tuulella suurimman osan aikaa, hän lisää.

Elää täysillä raskauden loppuun asti 

Erilaisista olettamuksista naista tyrmistyttää kuitenkin eniten ajatus siitä, että raskaana ei pidetä hauskaa. Raskaana olevan oletetaan ottavan lapsenvahtivuorot ja jäävän kotiin, sillä eihän raskaana oleva voi pitää hauskaa, juoda, lähteä baariin, tanssia, nauraa tai harrastaa sosiaalista kanssakäymistä. 

– Että sitä raskaana(kin) nauttisi olostaan ja juhlista – ei, eihän se nyt hyvänen aika ole vaihtoehto.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tätä väittämää nainen ei itse allekirjoita. Hän kertoo olevansa onnellinen siitä, että hänen lähipiiristään löytyy monia, jotka ajattelevat toisin. Hän kertoo raskaana ollessaan järjestäneensä miehensä kanssa useita illanistujaisia, tanssineensa baarissa ja kiertäneensä festareilla. Elänyt täysillä raskauden loppuun asti.

Hän kuitenkin muistuttaa, että jokainen raskaus on erilainen, eikä hän voi puhua kuin omasta puolestaan ja omiin kokemuksiinsa vedoten.

***

8:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.