Tuija Pehkoselta tärkeä muistutus: "Kaikille, jotka tuskailevat raskauden myötä muuttuneen kroppansa kanssa"

Tuija Pehkonen ja Eero Ettala astelivat Venla-gaalan punaiselle matolle hymyssä suin:"Odottava ja kupliva tunnelma" 2:33
Tuija Pehkonen ja Eero Ettala yhteishaastattelussa vuoden 2022 Venla-gaalassa.

Tuija Pehkonen jakaa Instagram-tilillään ajatuksiaan liittyen raskauden kehossa aiheuttamiin muutoksiin. 

Toimittaja-juontaja Tuija Pehkosen ja hänen aviomiehensä, ex-lumilautailija ja juontaja Eero Ettalan perhe kasvoi hiljattain, kun pari sai toisen lapsensa.

Pehkonen jakoi keskiviikkona 23. elokuuta Instagram-tililleen pitkän tekstin, jonka alussa hän kertoo havahtuneensa siihen, että on kulkenut viimeisen kuukauden samoissa vaatteissa. Tämä johtuu juontajan mukaan siitä, että miltei mikään muu vaate ei tällä hetkellä mahdu hänen päälleen.

– Terkut siis kaikille, joista tuntuu, että some vilisee tuoreista mutseista, jotka on parissa viikossa sujahtaneet takaisin "vanhoihin mittoihinsa". Voin kertoa, että ei täällä ainakaan, Pehkonen kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pehkosen ja Ettalan esikoispoika syntyi vuonna 2020. Pehkonen muistelee Instagram-tekstissään, että esikoisensa syntymän jälkeen häntä ahdisti "kummalliselta ja löllöltä näyttävä kroppa, joka ei tuntunut omalta".

Kommentit siitä, kuinka "kilot jäävät synnärille", ja että imetys kyllä kuluttaisi kaloreita kaikuivat Pehkosen mukaan korvissa, kun hän yritti vetää jalkaansa vanhoja housujaan.

– Eivät ne mahtuneet silloin, eivätkä mahdu nytkään. Olisinpa vain tuolloin osannut rauhoittaa itseäni ja antaa aikaa.

Toisen raskauden kohdalla oman kehot muutokset ovat juontajan kirjoittaman mukaan tuntuneet helpommilta kuin aiemmin. Hän veikkailee syyksi sitä, että jo yhden raskauden läpi käyneenä hän tiesi etukäteen, mitä odottaa.

– Ja toisaalta, kaikki hurjat ja yllättävät tapahtumat on vieneet ajatukset ihan muualle kuin omaan kroppaan. Mielessä ei oo ollut, mitä mulla on päällä, kunhan on ollut jotain, hän jatkaa aiemmin somessa valottamiinsa kokemuksiin viitaten.

Pehkonen kertoi aikaisemmin Instagramissa käyneensä loppuraskauden aikana läpi elämänsä pelottavimman kokemuksen, kun hänelle oli noussut kova kuume, jonka vuoksi hän lähti nopeasti sairaalaan ja sai samana iltana kuulla kärsivänsä vakavasta verenmyrkytyksestä.

– Puolitoista vuorokautta myöhemmin vauva piti ottaa ennenaikaisesti maailmaan. Vietin elämäni pelottavimmat päivät ja viikot sairaalassa, enkä vieläkään oikein käsitä, mitä kaikkea tapahtui, Pehkonen kirjoitti tuolloin jakamassaan postauksessa.

Uudemmassa postauksessaan juontaja antaa tärkeän muistutuksen raskauden myötä muuttuneen kroppansa kanssa kamppailville.

– Se saattaa ahdistaa, tuntua vieraalta ja väärältä. Se on ihan ok. Jos se ei pyöri mielessä lainkaan, sekin on ok. Tää aika on ihmeellistä ja kaikki kummalliset tuntemukset, joita tähän liittyy, on tosi ok, hän päättää tekstinsä.

Lue myös:

    Uusimmat