Mainos

Räsänen: Poliisiylijohtajan rikosepäilyt eivät vaikuttaneet vahvoilta

Edellisen hallituksen sisäministeri Päivi Räsänen näkee poliisiylijohtajan valinnan sujuneen sääntöjen mukaan virkarikosepäilyistä huolimatta. 

Poliisiylijohtajaksi valittua Seppo Kolehmaista epäillään työsyrjinnästä ja työpaikkakiusaamista Poliisiammattikorkeakoulussa, jonka rehtorina hän toimi.

Päivi Räsänen ei ollut Kolehmaista valittaessa enää sisäministeri eikä osallistunut päätöksentekoon. Räsänen kuitenkin katsoo, että Kolehmaisen valinta poliisiylijohtajaksi oli oikea ratkaisu.

– Täytyy lähteä myös näiden korkeissa virossa olevien ja niihin pyrkivien kohdalla siitä, että ihminen on syytön niin kauan kuin hänet on tuomittu. Aika usein käy niin, että henkilö vapautetaan niistä syytteistä. Siinä tapauksessa olisi ongelmallista, jos erittäin pätevä henkilö jäisi valitsematta. Minulle on tullut se käsitys, että Seppo Kolehmainen on erittäin pätevä poliisiylijohtajan tehtävään. 

Räsäsen sanoo saaneensa ministeriaikanaan tiedon Kolehmaisen rikosepäilyistä, mutta Räsäsen mukaan epäilyt eivät vaikuttaneet kovin vahvoilta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.